Fant slange på kjøkkenet:

Skulle ha kaffe: Møtt av skrekksyn

- Jeg fatter ikke at jeg ryddet unna deler av oppvasken uten å legge merke til den, sier Keith Williams.

SSSSSSS: Australske Keith Williams satte kaffen i halsen da han fikk besøk av en ubuden gjest. Video: Keith Williams / Storyblocks / Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var litt av et syn som møtte australske Keith Williams grytidlig torsdags morgen da han åpnet oppvaskmaskinen.

- Jeg fatter ikke at jeg ryddet ut deler av oppvasken uten å legge merke til den, skriver han innlegget på Twitter som nå har gått viralt.

Bildet viser en feit pytonslange som har kveilet seg sammen rundt de nyvaskede koppene hans.

- Ok, da. Jeg hadde nettopp stått opp og ventet på kaffe. Men likevel ..., skriver Williams, som er rådmann i Ballina Shire på nordkysten av Australia.

Pytonslanger er store og kraftig bygde slanger som er utbredt i Asia, Afrika og Australia. Ifølge Williams var akkurat denne slangen en såkalt teppepyton.

Pytonslanger er ikke giftige, men dreper ved å slynge seg om byttet sitt så det kveles.

PYTONSLANGE: Da Keith Williams skulle ha seg en kaffekopp klokka 04.30 om morgenen, lå denne feite slangen kveilet rundt koppene. Foto: Twitter / @Captainturtle
PYTONSLANGE: Da Keith Williams skulle ha seg en kaffekopp klokka 04.30 om morgenen, lå denne feite slangen kveilet rundt koppene. Foto: Twitter / @Captainturtle Vis mer

Strakte på seg

Det var Daily Mail Australia som først omtalte saken. Dagbladet har vært i kontakt med Williams, som sender sin hilsen til folk i Norge.

- Det er ganske morsomt at folk på andre siden av jorda er interessert i en slange i mitt oppvaskstativ, sier han til Dagbladet.

I et forsøk på å gi slangen en enkel måte å evakuere hjemmet hans på, bestemte Williams seg for å åpne kjøkkenvinduet.

Ikke lenge etter så det ut som slangen tok hintet, og Williams postet en video av at slangen begynte å strekke seg ut i retning av vinduet.

- Sniken begynner å skjønne det nå, skrev han på Twitter.

- Skapte litt bråk

Én time seinere postet han en ny oppdatering til de som hadde fulgt «kjøkkendramaet» mens det utfoldet seg.

- Den flotte pytonslangen har kommet seg ut, og alt vender tilbake til det normale. Hvis dere nå kan unnskylde meg, så har jeg en del oppvask jeg må ta på nytt.

Nå kunne man kanskje tro at slange-sagaen var over, men den gang ei. Slangen hadde slett ikke tenkt seg ut i det fri, men fant seg i stedet til rette ved Williams' delvis innglassede veranda ute i hagen.

- En ny oppdatering: Den sleipe slangen gikk ikke ut. Den skapte bare litt bråk i restauranten i stedet, skriver han i en spøkefull tone.

Siden verandaen ikke er en del av huset, lot han slangen få være i fred. Hvor den tok veien etter «hagefesten», vites ikke.

- Send den til meg!

Innleggene til Williams har fått bein å gå på på Twitter.

Noen hyller ham for å ha håndtert situasjonen helt riktig med tanke på dyrevern, mens andre sier de forstår hvorfor han ikke umiddelbart la merke til slangen.

- Fy søren! Jeg er ikke overrasket over at du ikke la merke til den - jeg måtte se to ganger på bildet ditt selv. Forresten, liker slangen din kaffen svart eller med melk?, skriver én.

- Jeg har ikke spurt. Den britiske delen av meg skammer seg over at jeg ikke umiddelbart tilbød en besøkende en kopp, svarer Williams spøkefullt.

- Send den ned til meg! Jeg har ikke oppvaskmaskin, men det er en alt-du-kan-spise-av-mus-situasjon, skriver en annen.

Paringsakt i kjøkkenvinduet

Det er ikke første gang Williams har en nær-kontakt-situasjon med slanger i hjemmet sitt. Forrige gang var det enda mer spektakulært, mener han.

For fire år siden delte han nemlig et videoklipp av to pytonslanger som hang utenfor kjøkkenvinduet midt i det som ser ut som en heftig paringsakt.

- Jeg tror våren har kommet tidlig, skrev han tørrvittig den gangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer