Skulle ha kjørt

LARVIK (Dagbladet): Kristin Juel Johannessen (12) skulle kjørt med storesøster på 18 år til badeplassen da hun ble drept. Men fordi søsteren ble forsinket, valgte hun å sykle. Det ble skjebnesvangert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rene tilfeldigheter gjorde at hun ble offer for en brutal voldsmann. Da Kristin passerte skuret ved Åshildrød i bygda Mørk utenfor Larvik, ble hun overfalt og kvalt. Etter det Dagbladet får opplyst har storesøsteren passert åstedet uten å ane noen ting om tragedien like etter.

Gjerningsmannen slo til på et skjult sted, og Kristin ble først funnet klokka 23.30 forrige torsdag. Da ble det slått drapsalarm.

Fengslet

54-åringen som i går ble fengslet i 14 dager av Larvik forhørsrett, nekter enhver befatning med drapet. Han sa før rettsmøtet ble lukket at «jeg har ikke noe med dette å gjøre».

Politiet ville ha den siktede fengslet i fire uker, men fikk medhold i bare to uker av sorenskriver Audun Johansen som administrerte Larvik forhørsrett. Retten stiller dermed spørsmål om hvor sterkt politiet står i denne saken.

Politiet bygger foreløpig sin siktelse på en totalvurdering. Det innebærer at vitneutsagn fra siktede og andre gjør at han kan knyttes til ugjerningen, ifølge politiet. Svaret på de tekniske undersøkelsene, som kan felle en siktet for drapet, er foreløpig ikke kommet. Politiet trenger noen dager til - og fikk det av forhørsretten.

Forhastet

- Arrestasjonen av min klient skjedde forhastet, sier advokat Jonny Sveen til Dagbladet.

Han mener at 54-åringen kan ha blitt offer for bygdesladder og pekt ut som gjerningsmann før det er grunnlag for det. I går ba han politiet om å sette i gang en rekke etterforskningsskritt for å forfølge andre spor i saken.

Etter at forhørsretten i Larvik i går ettermiddag fengslet den drapssiktede i fjorten dager, gikk politiet ut med etterlysninger av bl.a. en rød bil.