Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle ha ranskurs for Statoil-ansatte

Men ranet feil bensinstasjon og skremte Esso-ansatte.

RANET: To kvinnelige ansatte på Esso i Bossekop ble ranet av en mann som skulle kurse Statoil-ansatte. Etter hvert gikk det opp for mannen at han var på feil stasjon. Foto: Foto: Vidar Kristensen / Altaposten
RANET: To kvinnelige ansatte på Esso i Bossekop ble ranet av en mann som skulle kurse Statoil-ansatte. Etter hvert gikk det opp for mannen at han var på feil stasjon. Foto: Foto: Vidar Kristensen / Altaposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tirsdag ettermiddag stormet en maskert og bevæpnet mann inn på Esso i Bossekop. Personen skal ha vært truende, høylytt og tilsynelatende ruspåvirket, skriver Altaposten.  

De to kvinnelige ansatte på bensinstasjon ble grundig skremt og etter hvert skjønte «raneren» at de to kanskje ikke bare var gode skuespillere, men ikke visste at det hele var et kurs for ansatte på en helt annen bensinstasjon.  

Til slutt tok han av seg maska og forklarte at han var hyret inn til et ranskurs.  

Ikke langt unna var de ansatte på Staoil-stasjonen på Bossekop klar for å bli utsatt for ran, og litt forsinket fikk også de besøk av den maskerte mannen.  

Forbauset
Statoil er svært forbauset at deres ellers så gode rutiner rundt disse ranskursene er blitt brutt og forsikrer om at alle nødvendige tiltak for å forhindre en en slik hendelse igjen er i gang.

- Det som har skjedd er at vi har hatt et ranskurs for ansatte på våre stasjoner, og stikk i strid med en lang rekke rutiner så har den innleide raneren gått inn på feil stasjon og gjennomført et altfor realistisk ran på en Esso-stasjon, sier Pål Heldaas, informasjonssjef i Statoil til Dagbladet.  

Når Statoil gjennomfører sine ranskurs er det mange forholdsregler som blir tatt.

- Lokalt politi skal varsles, stasjonen skal stenges for folk og først når raner har kvalitetssikret at det er helt tomt skal vakter varsles om at ranet blir gjennomført. Andre ansatte er også til stede som publikum, forteller Heldaas.  

Uskikket
Vanligvis er det Statoil-ansatte som gjennomfører ranskurset, men denne gangen hadde kursleder hentet inn en ekstern person som gjennomførte ranet.  

- De som gjennomfører ranskurs er som regel tidligere politimenn. Personen som holdt dette kurset og tok denne avgjørelsen er nå bedømt som uskikket, og vil ikke avholde flere kurs.
 

Pål Heldaas forklarer til Dagbladet at Statoil beklaget umiddelbart etter hendelsen på Esso-stasjonen, og de to ansatte ble tilbudt oppfølging man får etter reelle ran.  

- Vi gjennomgår alle våre rutiner. Vi er svært forbauset over at dette kan ha skjedd. Dette er ikke bra, sier Heldaas.  

Ikke imponert
Jan Ivar Alsén i Coop Finnmark er ikke imponert over «kurset» de ansatte på Esso fikk gratis.  

- Allerede da det gikk opp for denne personen at han hadde gått til feil bensinstasjon burde dette vært rettet opp i på en skikkelig og grundig måte. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at han ble veldig forfjamset selv da han oppdaget feilen, men han burde avbrutt oppdraget for Statoil og gjort det han kunne for å ta vare på de ansatte på Esso, sier Alsén til Altaposten.  

- Hadde det vært profesjonelle aktører som forlot et «ranssted» på denne måten uten å ta vare på de ansatte, da ville det vært ekstremt kritikkverdig, sier Alsén til Altaposten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media