MINTES DE OMKOMNE: Statsminister Jens Stoltenberg beskriver den siste uka som preget av sorg, gripende historier og samhold. I dag la han ned en rose i Tyrifjorden for å minnes de omkomne. Foto: Facebook
MINTES DE OMKOMNE: Statsminister Jens Stoltenberg beskriver den siste uka som preget av sorg, gripende historier og samhold. I dag la han ned en rose i Tyrifjorden for å minnes de omkomne. Foto: FacebookVis mer

- Skulle helst vært i alle begravelsene

Den siste uka har vært preget av sorg, gripende historier og samhold, skriver Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne uka har statsminister Jens Stoltenberg deltatt i fire begravelser for omkomne etter tragedien på Utøya.

- Det har vært en uke preget av sorg, gripende historier og samhold. I dag takket jeg båtfolket på Utvika og de ansatte på Sundvolden hotell som har gjort en uvurderlig innsats. Jeg la ned en rose i Tyrifjorden for å minnes de omkomne, skriver Stoltenberg på sin Facebook-side.

Viktig begravelse Han deltok i dag i minneseremonien for Monica Elisabeth Bøsei, eller «Mor-Utøya», som 45-åringen også blir kalt. Denne begravelsen var ekstra spesiell for statsministeren, fordi han har kjent Monica i mange år.

- Akkurat denne begravelsen er enda viktigere for meg, for Monica er er menneske jeg har kjent i mange år. Jeg følte det var viktig at jeg var her, sa han til pressen etter minnestunden.

Skulle vært i alle Til Dagbladet sier Stoltenberg at han forsøker å være til stede på så mange begravelser som mulig, og på begravelser i hele landet.

- Jeg skulle gjerne vært i alle begravelsene og gitt uttrykk for min medfølelse, og formidlet den veldig sterke medfølelsen for hele det norske folk, for jeg håper at når jeg taler i en bisettelse, så taler jeg ikke for meg selv, men jeg taler og formidler også en støtte og varme for det norske folk, sa han til pressen i dag.