Skulle henrettes for grotesk drap. Døde i fengsel

Ron Lafferty drepte niesen og svigerinnen i 1984, fordi svigerinnen var sterk motstander av polygami. Nå er han død, 74 år gammel.

DØD: Ron Laffery ble dømt til døden for drapet på svigerinnen og niesen, men døde før dødsstraffen ble fullbyrdet. Foto: AP Photo / George Frey / NTB scanpix
DØD: Ron Laffery ble dømt til døden for drapet på svigerinnen og niesen, men døde før dødsstraffen ble fullbyrdet. Foto: AP Photo / George Frey / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden 1985 har Ron Laffery ventet på døden. Da ble han dømt for drapet på niesen og svigerinnen. Lafferty ble dømt til døden for drapene, men før staten Utah fikk fullbyrdet straffen døde han i fengsel av naturlige årsaker, 78 år gammel, skriver nyhetsbyrået AP.

Laffertys sak er god kjent i USA, spesielt på grunn av den bestselgende boka «Under the Banner of Heaven», som omtaler hans sak.

Kastet ut av kirke

Lafferty vokste opp i Mormonerkirka «Church of Jesus Christ of Latter-day Saints», og oppførte seg lenge som et hvilket som helst annet medlem av kirka.

Han var misjonær i Florida, før han flyttet tilbake til Utah, der han giftet seg, fikk barn og begynte å jobbe.

Alt ble snudd på hodet i 1982, da han begynte å bruke mer tid sammen med broren Dan, som mente sterkt at kirka aldri skulle ha gått bort fra polygami, som den gjorde for over et århundre siden.

Til slutt tok Ron til seg brorens polygami-overbevisning, og de to ble sparket ut av kirka i 1983. De meldte seg inn i en kult kalt «School of Prophets», som holdt fast ved polygami-praksisen mormon-kirka hadde forlatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer