Skulle hente 45 kilo «vaskepulver» i Larvik

Drapsdømt nederlender stakk fra hasjen - fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den angivelige drapsdømte nederlenderen som i dag tidlig stakk fra en tollkontroll i Larvik skulle hente en pall med 45 kilo hasj, melder Vestfold politidistrikt.

Mannen var på vei til å plukke opp en importert pall som i følge dokumentene skulle inneholde vaskepulver. Da han fikk beskjed av tollerne at pallen var blitt tatt med til Torp for en utvidet tollinspeksjon, fikk han kalde føtter og stakk.

- Han skulle motta denne pallen på tollageret, men fikk beskjed om å komme tilbake senere. Han koplet vel to og to og skjønnte at han ville bli avslørt, sier politiinspektør Magnar Pedersen til Dagbladet.no.

Klokken ti i formiddag ble politiet Vestfold og omkringliggende politidistrikt varslet av tollstasjonen i Larvik om at han hadde stukket av fra tollkontrollen.

Uklart om drapsdom

Politiet i Vestfold opplyste samtidig at 30 åringen fra Nederland er tidligere drapsdømt og på rømmen. Dette kan ikke bekreftes av Pedersen i kveld.

- Jeg forstår at dette har blitt opplyst av vår operasjonsledelse, men jeg har foreløpig ikke sett noen papirer som bekrefter at mannen er dømt eller på rømmen, sier hen til Dagbladet.no.

Bilen 30-åringen stakk av i var en hvit varebil med tyske kjennemerker «HHXF7789». Politiet har ikke fått bekreftet hva slags bilmerke varebilen har, men Pedersen sier flere har antydet at det var en Volkswagen Transporter.

- Vi mener å vite identiteten på mannen. Så mye kan jeg si. Men så vidt oss bekjent har han ikke fast adresse i Norge. Vi vet heller ikke hvordan han kom til landet, sier Pedersen.

Høynet beredskap

Politiet trodde først mannen var på vei til Oslo. Men etter at han forsvant fra tollerne i Larvik i 10-tiden i dag morges finnes ingen sikre observasjoner av ham eller bilen han kjørte i.

- Alle aktuelle politidistrikt er varslet, og vi bruker de politimetoder vi har for å kontrollere og overvåke aktuelle veier. Også grensepasseringer, sier Pedersen til Dagbladet.no.