Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle hentes på snøskuter - påkjørt og drept

21-åring tiltalt for uaktsomt drap etter at 19-åring døde. Nekter straffskyld.

NEKTER STRAFFSKYLD: 21-åringen møtte mandag i Hammerfest tingrett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
NEKTER STRAFFSKYLD: 21-åringen møtte mandag i Hammerfest tingrett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

En 21 år gammel mann nektet straffskyld da han møtte i Hammerfest tingrett, tiltalt etter en snøscooterulykke der en 19 år gammel kvinne døde.

21-åringen er tiltalt for uaktsomt drap etter at han kjørte ned en 19 år gammel kvinne i Oldefjord i Finnmark i mars i år, melder NRK.

Mannen erkjente i retten ikke straffskyld for dette, men innrømmet å ha kjørt snøscooteren i alkoholpåvirket tilstand. Han sier at han også drakk noen pils etter ulykken. Blodprøver ulykkesnatten viste en promille på 1,05.

Ulykken skjedde da 19-åringen og en venninne gikk fra en hytte til en annen hytte. De skulle bli hentet av 21-åringen og en kamerat på snøscooter.

19-åringens venninne forklarte i retten at det var tungt å gå i snøen og at 19-åringen la seg ned for å hvile utenfor snøscootersporet. Begge kvinnene skal ha skrudd på lommelyktene på mobilen for å bli sett, men 19-åringen ble påkjørt og døde av skadene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling