- HEVN: En mann som skal være terrortiltalte Faisal Shahzad på videoen som ble sendt på TV-kanalen Al Arabiya onsdag, sier at det mislykkede angrepet på Times Square skulle være en hevn mot USAs krigføring i Afghanistan. Foto: Al Arabiya/Reuters TV
- HEVN: En mann som skal være terrortiltalte Faisal Shahzad på videoen som ble sendt på TV-kanalen Al Arabiya onsdag, sier at det mislykkede angrepet på Times Square skulle være en hevn mot USAs krigføring i Afghanistan. Foto: Al Arabiya/Reuters TVVis mer

- Skulle hevne seg på USA

I en video som skal vise Times Square-bomberen, sier han at det mislykkede terrorangrepet var en hevn for USAs krig i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mannen som har erkjent at han sto bak det mislykkede terrorangrepet på Times Square i New York 1. mai, skal ha sagt i en video at bomben var ment som et hevnangrep.

Videoen ble sendt på TV-kanalen Al Arabiya onsdag, og viser angivelig terrortiltalte Faisal Shahzad  før angrepet, melder blant andre CNN.

En hevn
Angrepet på USA er en hevn for alle de hellige krigerne og undertrykte muslimer, inkludert den avdøde Al-Qaida-lederen i Irak Abu Musab al-Zarqawi, sier mannen på videoen.

- Jeg vil hevne meg på vegne av dem, og jeg håper muslimenes hjerter vil glede seg over dette angrepet.

Sittende på gulvet ikledd sort turban og tradisjonelle klær, med et våpen i hånda og Koranen i fanget, fremfører mannen sin hyllest til al-Zarqawi og den avdøde Taliban-lederen i Pakistan Baitullah Mehsud.

- Så vidt begynt
- Åtte år er gått med krig i Afghanistan, og dere vil se at muslimenes krig bare så vidt er begynt. Vi vil vise dere hvordan islam vil spre seg gjennom verden, sier mannen ifølge Al Arabiya.

Demokratiet vil bli bekjempet på samme måten som kommunismen, følger mannen opp med.

- Alle de andre -ismene vil beseires, og Allahs ord vil være størst, sier mannen.

Ikke bekreftet
Det er foreløpig ikke bekreftet fra andre kilder at videoen viser Shahzad. Videoen er på engelsk, men oversatt til arabisk for nyhetssendingen. Videoen bærer logoen til Umar Studios, som er kjent for å produsere propagandamateriell for Taliban i Pakistan, ifølge CBS.

Nyhetsbyrået AP melder at hele videoen, som er 40 minutter lang, også viser Shahzad mens han møter en ledende figur i Taliban i Pakistan, Faqir Mohammed, ved grensa til Afghanistan.

Den 30 år gamle familiemannen er tiltalt for terrorforsøk etter at han kjørte en Nissan full av sprengstoff inn på Times Square i New York 1. mai i år. Bomben gikk ikke av, og Shahzad ble pågrepet kort tid etter det mislykkede angrepet. Han har erkjent at han sto bak terrorforsøket.

Tidligere har det versert flere teorier om hva som var motivet for angrepet. Blant annet har det vært nevnt at beleiringen av Den røde moske i Islamabad i Pakistan skal ha ligget bak.

INNRØMMER ANGREPSPLANER: Faisal Shahzad har tilstått å stå bak det mislykkede angrepet på Times Square i mai. Foto: AFP
INNRØMMER ANGREPSPLANER: Faisal Shahzad har tilstått å stå bak det mislykkede angrepet på Times Square i mai. Foto: AFP Vis mer