- Skulle hjelpe, så fikk jeg plutselig et slag i ansiktet

Hjemmesykepleier fikk ødelagt nesa etter møte med den voldstiltalte AUF-eren Adrian Pracon.

 MØTTES SEINERE:  De to voldsofrene hilste på hverandre for første gang etter den alvorlige episoden 16. november i fjor på samme sted - London Pub i Rosenkrantzgate i Oslo sentrum. FOTO: JARL FR. ERICHSEN, NTB SCANPIX.
MØTTES SEINERE: De to voldsofrene hilste på hverandre for første gang etter den alvorlige episoden 16. november i fjor på samme sted - London Pub i Rosenkrantzgate i Oslo sentrum. FOTO: JARL FR. ERICHSEN, NTB SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ene av ofrene i voldssaken der den profilerte AUF-eren Adrian Pracon er tiltalt, sliter fortsatt med en neseskade som må opereres. 

Hun måtte først sy seks sting etter å ha fått et slag i ansiktet da hun skulle hjelpe en annen bargjest - det andre voldsofferet - som lå på golvet.

Kvinnen er i 40-åra og jobber i hjemmesykepleien.

- Jeg så ikke hva som skjedde, men bøyde meg kjapt ned for å hjelpe da jeg så det lå en mann på golvet.

- Jeg tenkte på rent instinkt at jeg skulle hjelpe, så fikk jeg plutselig et slag i ansiktet.

- Så kom dørvaktene og grep inn. Da kom bråket under kontroll, og jeg vet ikke mer hva som skjedde før jeg sto og vasket blod på toalettet, sier kvinnen til Dagbladet.

Har vært dørvakt Hun har selv jobbet som dørvakt, men aldri tidligere blitt utsatt for vold på utesteder.

Hun kjente ikke mannen som først ble sparket og slått og lå på golvet da hun ville hjelpe.

- Vi satt i baren. Det var ikke stappfullt i lokalet den kvelden og ganske oversiktlig. Han satt vel en halvmeter til høyre for meg. Jeg oppfattet ikke at det var noen høylytt krangel mellom offeret og tiltalte før han plutselig lå på golvet, sier kvinnen.

Ifølge tiltalen skjedde voldsepisoden på London Pub i Rosenkrantz gate i Oslo sentrum onsdag 16. november i fjor ved 02.20-tida.

Kvinnen kjente verken tiltalte eller mannen før hun gikk på byen denne kvelden.

- Har jo oppdaget hvem han er - Jeg har jo oppdaget etterpå hvem tiltalte er, uten at jeg har reflektert noe mer over det. Jeg kjente igjen det andre offeret på samme pub seinere.

-Jeg hilste på han og sa at det var jeg som prøvde å hjelpe den kvelden. Ellers har vi ikke hatt kontakt, sier kvinnen til Dagbladet.

Hun har bare hørt rykter i etterkant om hva som skal ha utløst voldsepisoden, og vil ikke si noe om det før hun møter i retten.

Sykemeldt Pracon - som overlevde terrorangrepet på Utøya 22. juli i fjor - er for tiden sykemeldt fra jobben som fylkessekretær i Telemark.

- Vi er blitt gjort kjent med saken gjennom mediene og har ingen kommentar til dette, skriver AUFs generalsekretær Tonje Brenna i en sms til Dagbladet.

På twitter i går betegnet AUF-leder Eskil Pedersen tiltalen som «meget alvorlig». Advokat Bjørn Nærum i Skien er den profilerte AUF-erens forsvarer.

- Han har i samråd med sine rådgivere bestemt seg for å kommentere saken overfor VG. Jeg forholder meg til ønskene fra min klient, sier advokat Nærum til Dagbladet.

Det var Telemarksavisa som først omtalte at «en meget profilert mann» med tilknytning til AUF i Telemark er tiltalt for vold.

Adrian Pracons selv har ikke svart på Dagbladets henvendelser.

- Jeg er veldig lei meg for at uskyldige ble rammet av mitt svake øyeblikk. Jeg husker jeg var på byen for å hygge meg og tenke på noe annet, så ble det svart. Det neste jeg husker er at jeg satt i en politibil, sier Pracon til VG Nett.

15. august må han møte i Oslo tingrett og svare for tiltalen etter straffelovens § 229 første straffalternativ (inntil fire års fengsel), og § 228 første ledd.

HUSKER LITE: Adrian Pracon sier han husker lite fra voldsepisoden i fjor høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HUSKER LITE: Adrian Pracon sier han husker lite fra voldsepisoden i fjor høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer