Skulle hoppe fra heisekran

Molde-mannen var klar til å hoppe 35 meter ned i sjøen. Hadde veddet om 10 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et veddemål mellom tre kamerater skal ligge bak opptrinnet på en byggeplass i Molde sentrum i går ettermiddag, melder Romsdals Budstikke.


To av mennene tok seg inn på området og klatret til toppen av en 35 meter høy heisekran. De skulle hoppe ned i sjøen for å inkassere 10 000 kroner på deling fra tredjemann.

Den ene mannen (52) fikk kalde føtter. Han sa til kompisen at han kunne få hele beløpet alene og klatret ned igjen.

Vel nede på bakken ble 52-åringen bekymret. Han tilkalte ambulanse og gjorde seg klar til å hoppe i sjøen dersom kameraten gjennomførte veddemålet og trengte hjelp i vannet.

Kom ned frivillig

Politiet ble varslet om dramaet klokka 17.32 og rykket umiddelbart ut. Da de ankom stedet, hadde 45-åringen gått ut på selve kranarmen og skal ha vært klar til å hoppe.

- Vi trodde først det var snakk om selvmordsforsøk, men fikk avkreftet dette. Vi stoppet bilen, gikk ut og ba ham rolig om å komme ned, sier politibetjent Pauli Løchting ved Molde politistasjon til Romsdals Budstikke.

Politiet hadde tilgang til klatreutstyr og forberedte seg på å gå opp i krana da mannen krabbet tilbake mot kranhuset igjen.

OPP I KRANA: En politimann snakker med 45-åringen oppe i den 35 meter høye heisekrana. Foto: BJARNE NYGÅRD
OPP I KRANA: En politimann snakker med 45-åringen oppe i den 35 meter høye heisekrana. Foto: BJARNE NYGÅRD Vis mer

- Mannen skjønte alvoret da politiet kom med blålys og sirener. Han tok til fornuft og kom ned frivillig, sier operasjonsleder Jan Inge Bugge ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

Livsfarlig

Etter at 45-åringen kom ned på bakken, bar der rett til politikammeret.

- Han er avhørt av politiet. Han har erkjent forholdet og vil godta et forelegg, sier operasjonsleder Bugge til Dagbladet.no.

Kameratene skal ha inngått veddemålet på en pub. Politiet tror mannen hadde omkommet dersom de hadde hoppet fra 35 meters høyde etter å ha inntatt alkohol.

- Det er bare fem meters dyp i sjøen. Dersom han ikke var blitt slått i hjel da han traff vannoverflaten, ville han fått et hardt møte med sjøbunnen, sier Løchting til Romsdals Budstikke.

Politiet vil ilegge 45-åringen 5000 kroner i bot. Kameraten blir ikke straffet ettersom han gikk ned fra krana og slo alarm.

Foto: BJARNE NYGÅRD