Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle i fengsel to dager før knivdrapet

Den nå drapssiktede mannen (34) klarte å rømme fra psykatrisk sykehus da fengselsbetjentene var på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som er siktet for å ha stukket en 37 år gammel kvinne til døde med kniv var på rømmen da drapet skjedde, skriver  Bergens Tidende i kveld.

Skulle hentes til fengselet

34-åringen var innlagt på Sandviken sykehus, men forsvant fra lukket avdeling sist tirsdag. Det bekrefter Hans Olav Instefjord, divisjonsdirektør for psykiatrisk avdeling i Helse- Bergen.

- Tirsdag 18. juli forlangte han seg utskrevet og tilbakeført til fengselet. Siden han var der på frivillig grunnlag som alternativ til vanlig soning, så vi ingen faglige grunner til å si nei til det. Vi gjorde en avtale med fengselet, men i 13-tida, like før fengselsbetjentene ankom, klarte han å unnslippe, forteller Instefjord til Dagbladet.no.

Det skulle på ingen måte kunne skje.

- På rømningstidspunktet var tilstanden hans slik at det var vurdert som forsvarlig å starte vanlig fengselssoning igjen. Men det var aldri på tale å slippe ham fri, understreker divisjonsdirektøren.

Ifølge ham har 34-åringen sittet flere år i fengsel, men kom i kontakt med Sandviken sykehus første gang i februar i år.

- Han har vandret litt mellom fengselet og psykatrien, sier Instefjord til Dagbladet.no

image: Skulle i fengsel to dager før knivdrapet

- Dømt 14 ganger

Den nå drapssiktede mannen er ifølge Bt.no straffedømt hele 14 ganger tidligere, blant annet skal han ved en anledning ha truet butikkansatte med en blodig sprøyte.

- Jeg kan ikke uttale meg om strafferegisteret hans, utover at han ikke er dømt for drap, sier Instefjord.

Rømningssaken er i forbindelse med drapet oversendt Fylkeslegen i Hordaland.

-  Dette skal rett og slett ikke skje, og vi må nå få tilsynsmyndighetene til å se på om våre rutiner har sviktet i dette tilfellet, sier sykehusdirektøren.

Bergenspolitiet vil i kveld ikke uttale seg om at mannen som skal ha drept den 37 år gamle kvinnen iallerede var på rømmen fra politiet da drapet skjedde.

DREPT I EGET HJEM: Den 37 år gamle kvinnen ble funnet død i dette huset i går ettermiddag, like før den antatte gjerningsmannen ble pågrepet da han prøvde å kjøpe øl på nærbutikken. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN
DREPT I EGET HJEM: Den 37 år gamle kvinnen ble funnet død i dette huset i går ettermiddag, like før den antatte gjerningsmannen ble pågrepet da han prøvde å kjøpe øl på nærbutikken. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN Vis mer