Skulle i fengsel to dager før knivdrapet

Den nå drapssiktede mannen (34) klarte å rømme fra psykatrisk sykehus da fengselsbetjentene var på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som er siktet for å ha stukket en 37 år gammel kvinne til døde med kniv var på rømmen da drapet skjedde, skriver  Bergens Tidende i kveld.

Skulle hentes til fengselet

34-åringen var innlagt på Sandviken sykehus, men forsvant fra lukket avdeling sist tirsdag. Det bekrefter Hans Olav Instefjord, divisjonsdirektør for psykiatrisk avdeling i Helse- Bergen.

- Tirsdag 18. juli forlangte han seg utskrevet og tilbakeført til fengselet. Siden han var der på frivillig grunnlag som alternativ til vanlig soning, så vi ingen faglige grunner til å si nei til det. Vi gjorde en avtale med fengselet, men i 13-tida, like før fengselsbetjentene ankom, klarte han å unnslippe, forteller Instefjord til Dagbladet.no.

Det skulle på ingen måte kunne skje.

- På rømningstidspunktet var tilstanden hans slik at det var vurdert som forsvarlig å starte vanlig fengselssoning igjen. Men det var aldri på tale å slippe ham fri, understreker divisjonsdirektøren.

Ifølge ham har 34-åringen sittet flere år i fengsel, men kom i kontakt med Sandviken sykehus første gang i februar i år.

- Han har vandret litt mellom fengselet og psykatrien, sier Instefjord til Dagbladet.no

Skulle i fengsel to dager før knivdrapet

- Dømt 14 ganger

Den nå drapssiktede mannen er ifølge Bt.no straffedømt hele 14 ganger tidligere, blant annet skal han ved en anledning ha truet butikkansatte med en blodig sprøyte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg kan ikke uttale meg om strafferegisteret hans, utover at han ikke er dømt for drap, sier Instefjord.

Rømningssaken er i forbindelse med drapet oversendt Fylkeslegen i Hordaland.

-  Dette skal rett og slett ikke skje, og vi må nå få tilsynsmyndighetene til å se på om våre rutiner har sviktet i dette tilfellet, sier sykehusdirektøren.

Bergenspolitiet vil i kveld ikke uttale seg om at mannen som skal ha drept den 37 år gamle kvinnen iallerede var på rømmen fra politiet da drapet skjedde.

DREPT I EGET HJEM: Den 37 år gamle kvinnen ble funnet død i dette huset i går ettermiddag, like før den antatte gjerningsmannen ble pågrepet da han prøvde å kjøpe øl på nærbutikken. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN
DREPT I EGET HJEM: Den 37 år gamle kvinnen ble funnet død i dette huset i går ettermiddag, like før den antatte gjerningsmannen ble pågrepet da han prøvde å kjøpe øl på nærbutikken. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN Vis mer