- Skulle ikke ha hentet 460 sektbarn

38 av sektens kvinner bønnhørt av amerikansk domstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:)3. april startet en sju dager lang politiaksjon mot en ranch i Eldorado i Texas hvor sekten Den fundamentale Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige holder til.

Væpnet med automatvåpen og iført skuddsikre vester ankom politiet i pansret kjøretøy da de tok seg inn i sektens tilholdssted. Skarpskyttere holdt vakt mens politiet hentet ut mer enn 460 barn og drøyt hundre kvinner. Sektens medlemmer tok video og bilder av politiaksjonen fordi de mente aksjonen var altfor omfattende og voldsom.

Nå har en domstol i Texas slått fast at myndighetene ikke hadde rett til å hente ut de mer enn 460 sektbarna, melder CNN.

Mangler bevis

Domstolen har behandlet sakene som er fremmet av 38 av sektens kvinner.

- Sektens trossystem innebærer ikke i seg selv noen fysisk fare for barna, uttaler panelet som består av tre dommere.

Dommerne påpeker at myndighetene «ikke har lagt fram bevis for at det er fare for helsa og sikkerheten til sektbarn som ennå ikke har nådd puberteten».

- Mishandlet

GRÅTER: Mary er medlem av sekten Den fundamentale Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige og mor til tre gutter. Foto: TONY GUTIERREZ/AP
GRÅTER: Mary er medlem av sekten Den fundamentale Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige og mor til tre gutter. Foto: TONY GUTIERREZ/AP Vis mer

Myndighetene mener barna har vært utsatt for mishandling, eller er i fare for å bli mishandlet. Aksjonen ble utløst av en 16 år gammel jente som ringte politiet og fortalte at hun ble tvunget til å gifte seg med en eldre mann.

Politiet mener slike tvangsekteskap og ekteskap med mindreårige er vanlig i sekten, i tillegg til annen mishandling. De vil derfor frata sektens medlemmer foreldreretten til barna.

Sekten er utbrytere fra mormonerkirken, og praktiserer polygami fordi de mener det er den rette lære. De oppfordrer medlemmene til å utdanne barna hjemme.

Avhoppere fra sekten har beskrevet et samfunn der barna oppdras i isolasjon, og at de læres opp til å ikke ha tillit til folk utenfra og til å alltid adlyde ordre fra gruppas ledere.

Sekten ble tidligere ledet av Warren Jeffs. I september i fjor ble han dømt for voldtekt og for å ha viet en 19-årig mann med en 14 år gammel jente.

- Skulle ikke ha hentet 460 sektbarn
VÆPNET AKSJON: Politiet i Texas gikk til pansret aksjon mot den angivelige polygamist-sekten.
TIL RETTEN: Bildet viser sektkvinner på vei inn i rettssalen i Texas 17. april.