«Skulle ikke ha vært tatt ut tiltale»

«Påtalemyndigheten skulle ikke tatt ut tiltale i Orderud-saken. Saken er for dårlig belyst til å bli tatt opp til doms. Resultatet kan bli at skyldige går fri og uskyldige blir dømt.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansatt som sjef i Kripos

Dette er ikke skrevet eller uttalt av en snurt forsvarer eller en tilfeldig kommentator. Dette er ordrett gjengivelse fra Ola Thunes egen spalte i Nettavisen.

Ola Thunes kommentar er datert 12. juni i år, da aktoratet og forsvarerne skulle starte sine prosedyrer.

Thune kommenterte rettssaken mot Veronica og Per Orderud, Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød for Nettavisen under vignett: Nettavisens Ekspertkommentator.

Nå får han ansvaret for å lede Mordkommisjonen, som etterforsker de store drapssakene i Norge. Før prosedyrene i Orderud-saken oppsummerte ekspertkommentator Ola Thune saken slik i Nettavisen:

  • Det er uklart om det finnes noe motiv.
  • Våpen som ble benyttet under drapene i kårboligen, synes objektivt sett å kunne knyttes til Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo Haukeland, men det er uklart om forståelsen av hva våpnene skulle brukes til.
  • Beskyldninger og påstander fra de tiltalte rettet mot medtiltalte.
  • Utallige ukontrollerbare vitneutsagn uten bevisverdi som på grunn av omstendighetene er mer egnet til å villede enn til å belyse saken, men som framstår som faktum.