- Skulle ikke mye til før det hadde gått galt

Gunnar Haugaas (24) og kameratene fikk et tre over bilen mens de var ute og kjørte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du tips eller bilder? Send oss en epost, MMS/SMS til 2400

(Dagbladet.no): Ekstremværet i Vestfold har blåst over ende hundrevis av trær, og E18 gjennom fylket har vært stengt flere steder. Men Gunnar Haugaas fra Tvedestrand hadde maks uflaks da han kom kjørende på E18 i ti-tida i dag morges.

Han og to kamerater befant seg på E18 mellom Larvik og Telemarksgrensa, da et tre plutselig falt over bilen deres.

- Vi bremset først opp fordi det lå et tre i grøfta. Så skrek han som satt ved siden av meg: Nå kommer det ett til!

Treet falt ned over bilen, som ble temmelig skadet på panseret, sidedøren og delvis på taket. De tre kameratene var heldige som slapp uten skader, mener Gunnar.

- Vi skrek temmelig til, selv om alt var gått bra med oss. Men det skulle jo ikke mye til før det hadde gått galt, hvis treet hadde truffet taket, sier han.

Tidligere i dag døde en mann i Sverige da bilen hans ble smadret av et fallende tre. Det er foreløpig ikke meldt om noen alvorlige skader etter uværet i Norge.

Store deler av E18 gjennom Vestfold har vært stengt i dag på grunn av trær som har falt ned i veibanen. Ved Kopstad falt også et tre på en kjørende bil på E18, men ingen kom til skade i ulykken. På Sem har et tre falt ned over toglinjen og tatt kjøreledningen. Gunnar forteller at han og kameratene satte ut varseltrekant for å dirigere de mange bilene som kjørte forbi stedet der de ble truffet.

TRUFFET AV TRE: I denne bilen satt Gunnar Haugaas og to kamerater da et tre falt over dem på E18 i Vestfold. Foto: Gunnar Haugaas
TRUFFET AV TRE: I denne bilen satt Gunnar Haugaas og to kamerater da et tre falt over dem på E18 i Vestfold. Foto: Gunnar Haugaas Vis mer

- Det tok omtrent en time før politiet kom, så vi ble der og sa ifra til de som kom. Det virket farlig å være der, sier Gunnar.

I 15-tida i dag sier politiet at det er trygt å være ute igjen i Vestfold, etter at de har anmodet folk om å holde seg innendørs tidligere i dag. E18 som har vært delvis stengt flere steder i fylket, er nå ryddet og trafikken begynner så smått å gå som normalt, ifølge NTB.

- Skulle ikke mye til før det hadde gått galt
USKADD: Gunnar Haugaas og de to kameratene slapp fra ulykken uten skader.
SPERRET VEIEN: Treet som traff bilen, ble liggende og sperre veien.