Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Skulle ikke sprenge meg

Søndag parkerte skytebasen en bil full av dynamitt i oppkjørselen til sin ekssamboer. Nå mener hun at hun slett ikke ble truet, og at politiet overdriver voldsomt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOFTE I HURUM (Dagbladet): - Han stakk fra jobben for å invitere meg ut på middag. Han er skytebas og hadde derfor dynamitt i bilen, sier kvinnen (55) til Dagbladet.

Søndag ble 265 beboere evakuert fra et boligfeltet på Hurum, da den 58-årige skytebasen hensatte en varebil full av dynamitt i oppkjørselen til sin ekssamboer. Mannen skal ha havnet i høylytt krangel, der politiet hevder han kom med alvorlige trusler mot sin sønn og sin ekssamboer.

Da politiet først rykket ut for å mekle i krangelen, forlot 58-åringen stedet og dro på pub.

Noen timer seinere fikk politiet melding om den hensatte varebilen med 77 kilo dynamitt. Boligfeltet ble evakuert, og bombeeksperter tilkalt.

58-åringen ble sporet opp på puben og arrestert. Han blir i dag framstilt for varetektsfengsling for alvorlige trusler.

- Stor i kjeften

Da Dagbladet møtte ekssamboeren i går, var hun oppbrakt over dimensjonene saken har fått. Hun mener 58-åringen aldri framsatte trusler om å sprenge dynamitten eller på annen måte oppførte seg truende ovenfor henne. Derimot skal krangelen ha oppstått da skytebasens voksne sønn dukket opp.

- Jeg har god kontakt med begge. Min eks har jeg et telefonisk ålreit forhold til, og han kommer og går når han vil. Hans datter og jeg eier halve huset hver, sier hun.

- Men far og sønn har et svært dårlig forhold. De røk i synet på hverandre med en gang. Jeg vet ikke hva de kranglet om, men jeg hørte aldri ordet dynamitt bli nevnt. Men han (58-åringen, red.anm.) kan være dum noen ganger, og spøke med å si at han skal sprenge ting. Han er stor i kjeften - samtidig som han er skytebas, sier hun til Dagbladet.

Synd

Hun og 58-åringen skal ha drukket vin sammen før sønnen kom. Ifølge kvinnen var det 58-åringens sønn som ringte politiet og seinere tipset om bilen med dynamitt. Da hadde 58-åringen tatt drosje til puben for å drikke mer.

- Politiet har blåst saken ut av proporsjoner. Det er egentlig forferdelig synd at han sitter i arresten nå. Han ville bare invitere meg på middag, fordi jeg nylig hadde bursdag. Jeg følte meg mer truet da politiet omringet huset og plasserte meg i baksetet på en brennhet politibil, sier ekssamboeren.

Annen versjon

Politiet har derimot en helt annen versjon. Lensmannen i Hurum, Reidar Foss, opplyser at familiekrangelen har pågått over lengre tid. Kjernepunktet er hus og eiendom, men saken har ikke vært innom det offentlige rettsvesenet.
- Dette er en typisk familiekrangel, og da blir gjerne større deler av familien dratt med, sier han.

Han opplyser at det flere ganger skal ha blitt framsatt trusler.

- Ingen av de tidligere episodene er i nærheten av samme alvorlighetsgrad som denne saken.

NEDBRUTT: Ekssamboeren til den trusselsiktede skytebasen mener hun ikke ble truet, og at politiet fullstendig ovedriver det som har skjedd.