Piloten Tammie Jo hylles etter nødlanding:

Skulle ikke vært kaptein på skrekkturen, men byttet vakt med ektemannen

Nå forteller pilothelten Tammie Jo Shults for første gang om nødlandinga 17. april etter at en motor eksploderte og en passasjer ble sugd halvveis ut av et vindu.

SNAKKER UT: Pilotene som trygt fikk landet Southwest Airlines flygning 1380 deler nå opplevelsen for første gang. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): 20 minutter etter at flyet fra Southwest Airlines tok av fra New York med kurs mot Dallas 17. april i år, startet problemene. En motordel løsnet. Deretter knuste ei rute. Jennifer Riordan (43), som satt like ved, ble sugd halvveis ut av vinduet og døde seinere av skadene.

Kaptein Tammie Jo Shults og copilot Darren Ellisor er blitt hyllet som helter av blant andre USAs president, Donald Trump i Det hvite hus, for hvordan de klarte å lande flyet i Philadelphia til tross for den svært dramatiske situasjonen.

Nå forteller Shults og Ellisor til ABC News om hvordan de opplevde nødlandingen.

- Min første tanke var faktisk. Oi. Nå er vi i gang. Det var svært bråkete. Det var vanskelig å kommunisere av flere grunner, forteller Shults.

- Vi var i en høyde på omtrent 32.000 fot da vi hørte et høyt smell med en påfølgende rask dekompresjon. Min umiddelbare reaksjon var at det var trøbbel med motoren. Men det var svært mye som skjedde på én gang, så jeg forsto ikke helt hva som foregikk, forteller Ellisor til TV-kanalen.

Byttet med ektemannen

Shults forteller hvordan turen begynte som enhver annen arbeidsdag. Egentlig skulle hun ikke engang ha vært om bord på flyet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer