Skulle imponere MC-vennene sine

John Gerhard Berg (36) og Kai Mosether (32) skulle vise seg for vennene sine med bomba i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da politiet tok dem, trakk de inn kompisene for å fordele skyld. Dette er en mulig forklaring som vil bli brukt mot hovedvitnene i bombesaken.

- Torkjell Alsaker spør seg fra han står opp og til etter sengetid: Hvorfor ble han trukket inn i saken? Dette er helt klart en forklaring han har tenkt på, sier den 41-årige MC-veteranens forsvarer, Øivind Elseth.

Hvorfor?

John Gerhard Berg og Kai Mosether, som har tilstått å ha utført det som ble «etterkrigstidas største bombesmell», gjorde det for å imponere kompiser.

Flere av gamlekompisene ble i går spurt om hvorfor Berg og Mosether trakk dem inn.

- Det må være for å fordele skyld. Det har ikke vært noe uvennskap mellom meg og Mosether, heller tvert imot, sa Hans Mikkelsen (33).

Ville markere seg

Flere tiltalte avviste å spekulere på hvorfor Berg og Mosveen skulle peke på gode venner uten grunn. Men fra forsvarerhold vil det bli pekt på at spesielt John Gerhard Berg hadde et markeringsbehov.

Berg slet i klubben, som han hadde vært med i siden midt på 80-tallet.

- Jeg kjente til alle, men det var Berg jeg kjente minst. Han var ikke så mye i klubbhuset da jeg var på besøk, sier Torkjel Alsaker om dette.

John Gerhard Bergs forsvarer Christian Wiig er ikke overrasket over de medtiltaltes teori, men avviser at Berg ønsker skyldfordeling.

- Berg sier han håper de andre ikke blir dømt. Hvis de andre blir frifunnet, er det en stor fordel for min klient. Da vil han slippe å frykte represalier, sier Wiig.