Skulle kidnappe flere

Kidnappings-siktede Brian D. Mitchell hevder han fikk beskjed av Gud å ta Elisabeth Smart som en av sju koner. Kort etter at han tok Elisabeth forsøkte han å kidnappe kusina hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ni måneder ble Elisabeth Smart (15) holdt fanget av Brian D. Mitchell og hans kone Wanda Barzee. Ved en tilfeldighet ble hun gjenkjent på gaten til tross for at hun hadde en parykk og fillete klær på seg. Familien er overlykkelig for å ha fått datteren tilbake, men spørsmålene er mange. Hva har skjedd med datteren, hvorfor forsøkte hun ikke å rømme?

Sju koner

Etter pågripelsen av kidnapperne for noen dager siden er det fortsatt endel huller i historien. Men noen av bitene i puslespillet kommer for en dag. I dag skriver avisa Salt Lake Tribune at kona til den kidnappingssiktede Mitchell har fortalt at ektemannen fikk beskjed av Gud om at han skulle ta Elisabeth som en av sju koner.

Mitchell ser på seg selv som en profet og hevder at Gud åpenbarte seg for ham til Thanksgiving i 2000 og at han skulle ta seg ytterligere sju koner. Han kidnappet Elisabeth og «giftet» seg med henne i en sær seremoni ikke langt fra Elisabeths hjem. I et forsøk på å øke konebestanden gjorde han et mislykket forsøk på å kidnappe Elisabeths kusine Jessica Wright, skriver Salt Lake Tribune.

Dette har Wanda Barzee forklart i en samtale i fengselet med en venn. Ifølge et 27 sider langt religiøst skrift, hevder Mitchell at han er en slags Gus høyre hånd. Manifestet er skrevet på samme måte som Mormonernes bok, skriver New York Times.

Ifølge politiet tror de nå at et innbruddsforsøk i 18-åringens hjem 24. juli i fjor ikke var en spøk, men et kidnappingsforsøk.

Hjernevasket

De to første månedene etter at hun ble kidnappet hjemme i sin egen seng, ble Elizabeth holdt fanget på en leirplass i fjellet. Da kidnapperne hadde fått nok psykisk kontroll over henne, gikk hun fritt ute sammen med dem. Etterforskerne har bare sluppet ut noen få detaljer fra avhørene av den nå siktede kidnapperen. Men faren Ed Smart har forklart at han tror datteren ble hjernevasket. Det er fortsatt ikke klart om Elisabeth er seksuelt misbrukt.

Da politiet snakket med Elisabeth første gang etter kidnappingen, omtalte hun seg selv som «Augustine» og snakket i samme bibelske fraser som kidnapperne. Det er tydelig at Mitchell hadde stor psykisk makt over jenta. På restauranter og på offentlige steder fulgte hun lydig etter. Et blikk fra ham, og begge slo øynene ned, forteller en butikkansatt som ofte solgte vegetarmat til dem.

HJEMME: Elizabeth Smart med faren og søsteren. Men fortsatt er det flere ubesvarte spørsmål rundt kidnappingen.
PROFET: Brian D. Mitchell mener trolig fortsatt at han er Guds høyre hånd.