Skulle kidnappe imamen og rømme i helikopter

Britisk politi avslørte den storstilte rømningsplanen til ni dømte al-Qaida-terrorister.

DØMT: For to år siden ble Omar Khyam dømt sammen med fire andre menn for å ha planlagt terror i England. Foto: AFP PHOTO/METROPOLITAN POLICE/SCANPIX
DØMT: For to år siden ble Omar Khyam dømt sammen med fire andre menn for å ha planlagt terror i England. Foto: AFP PHOTO/METROPOLITAN POLICE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bare timer før den skulle iverksettes, ble en storstilt rømningsplan avslørt i East Yorkshire, i det nordøstlige England.Ni muslimske innsatte ved fengselet Full Sutton planla å kidnappe imamen under fredagsbønnen ved hjelp av våpen gjemt i moskeen.

Med imamen som gissel skulle de ni mennene, dømt for terrorplanlegging og tilknytning til al-Qaida, ta seg ut og bort til idrettsarenaen.

Der skulle de bli plukket opp i helikopter som noen av deres medsammensvorne utenfor murene hadde leid, skriver Daily Telegraph.

Avisa siterer tabloidavisa The Sun, som har en kilde som forteller:- Noen av de farligste al-Qaida-terroristene som sitter i fengsel var involvert. Alle er en stor trussel. Dette hadde vært planlagt i flere måneder og bruken av helikopter viste hvor sofistikert det var.

- Dette ville ha vært en av de verste rømningene fra fengsel noensinne, sier kilden til The Sun.

Den britiske anti-terrorenheten har informert justisdepartementet om fluktforsøket. En talsperson for departementet bekrefter at de er kjent med saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer