Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle kidnappe milliardær-datter

LONDON (Dagbladet): Politiet i Sveits har nå avslørt en omfattende kidnappingsplan mot Athina Onassis (12), verdens rikeste jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Athina arvet hele Onassis-formuen da hennes mor Christina døde av en overdose. Hennes formue er enorm.

Det er fem menn og en kvinne som hadde planlagt å kidnappe den styrtrike Onassis-arvingen. Politiet i Sveits har siden februar i år jaget identiteten til de seks, og politiet skal nå ha utstedt arrestordre på de seks.

Kidnapperne ledes av en israelsk eksgeneral, og alle de fem bor i Israel. Nærmere bestemt Jerusalem og Tel Aviv. Sveitsisk politi har vært i Israel og etterforsket den svært internasjonale saken.
Athina Onassis bor i Vaud i Sveits. Hun går på vanlig skole, og tok helt til sist sommer bussen til skolen sammen med venner og venninner.

På sporet

Politiet i Sveits fikk nese for denne saken i februar i år. Athina var da i St. Moritz sammen med sin far Thierry Roussel, sin stemor og to halvsøsken.

Politiet i St. Moritz fikk da en fax fra kriminalpolitiet i Genhve, og det ble straks innført ekstra sikkerhetstiltak rundt den unge Onassis-arvingen.

Etter at familien kom hjem til Vaud, fikk Athina ekstra oppmerksomhet. Flere sikkerhetsvakter var rundt henne hele døgnet, og politiet fryktet det verste.

Thierry Roussel valgte ikke å fortelle datteren hvorfor sikkerhetstiltakene var styrket. Rett og slett fordi han var redd for å skremme henne fra å leve et tilnærmet normalt liv.

Forfulgt

Athinas sikkerhetsvakter merket flere ganger at de ble forfulgt av fremmede biler. Vaktene gjorde ingenting, men varslet politiet.

En egen politistyrke jobbet med saken, og disse tappet telefoner og sporet folk på bakgrunn av informasjoner fra Athinas sikkerhetsvakter.

I mai i år ble Athinas far Roussel kontaktet av israeleren Eyal Erlich. De to møttes i hemmelighet på Alexander Hotel i Paris, og da kunne Eyal Erlich fortelle at noen planla å kidnappe Athina, og at han var villig til å selge Roussel disse opplysningene for 360000 kroner.

Dette møtet ble seinere diskutert med politiet, og Eyal Erlich ble arrestert 18. september etter at Thierry Roussel hadde bedt om et nytt møte på et nytt hotell i Genhve.

På sporet

Etter avhør og omfattende etterforskning reiste sveitsisk politi til Jerusalem i oktober. De ankom både Jerusalem og Tel Avis 12. oktober, og i løpet av hektiske dager var kidnapperne identifisert.

Det er nå utstedt arrestordre på disse, og sannsynligvis vil alle bli arrestert.

Athina Onassis
Athina Onassis
Hele Norges coronakart