Fembarnsforeldre:

Skulle kjøpe bruktbil - ble drept

Avslørt av e-postadresse.

SKUTT OG DREPT: Joe og Jossline Rolan skulle kjøpe en ny bruktbil. Det endte fatalt. Foto: Handout
SKUTT OG DREPT: Joe og Jossline Rolan skulle kjøpe en ny bruktbil. Det endte fatalt. Foto: Handout Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

14. august 2020 tok ekteparet Joe og Jossline Roland fra byen Aurora i Colorado kontakt med Kyree Brown (20) gjennom den amerikanske markedsplassen Letgo, i forbindelse med en bilannonse.

Kjøretøyet Brown hadde lagt ut for salg var imidlertid stjålet.

Da de avtalte å møtes for å se på bilen, oppdaget Joe noe galt med det tilhørende vognkortet.

Ifølge en pressemelding fra statsadvokaten i Colorado, tok 20-åringen fram et håndvåpen da ekteparet oppdaget at Brown hadde lagt ut bilen for salg under falskt navn.

Ble skutt

Han skal ha truet ekteparet til å gi fra seg pengene de hadde med, og avfyrte deretter fem skudd.

Både Joe og Jossline døde av skadene.

- Den tiltalte påtok seg falsk identitet for å lokke det uskyldige paret inn i snøret, ved å utgi seg for noen han ikke var - og ved å selge en bil han ikke eide, sier statsadvokat Garrik Storgaard i pressemeldingen.

Ekteparet etterlater seg fem barn - alle under 19 år.

- Han tok to uskyldige liv for noen tusen dollar, og hans egoistiske handlinger skaper en risiko for samfunnet, og viser at han ikke tar hensyn til verdien av menneskeliv, sier Storgaard videre.

Ifølge statsadvokaten flyktet Brown åstedet med 3000 dollar i den stjålne bilen - tilsvarende 28 600 kroner med dagens kurs.

Etterpå skal han ha dumpet bilen og satt fyr på den.

I retten skal 20-åringen ha forklart at han skjøt paret da han fikk inntrykk av at de var på vei til å dra uten å kjøpe bilen.

Avslørt av e-post

Ifølge pressemeldingen fikk politiet ferten av Brown da de oppdaget at han hadde listet opp sin private e-postadresse på markedsplassen «Letgo».

- Denne feige voldshandlingen etterlater fem barn uten foreldre. Jeg tenker på første skoledag uten foreldrene. Sengehistoriene som aldri blir lest. Ord kan ikke beskrive hva denne morderen tok med seg. Han fortjener å tilbringe resten av livet bak lås og slå, avslutter statsadvokaten pressemeldingen med.

31. august ble Kyree Brown funnet skyldig i de to år gamle drapene, og ble dømt på sju punkter. Deriblant to tilfeller av uaktsomt drap, to tilfeller av grovt tyveri, samt væpnet ran og brannstiftelse.

21. november blir det fastsatt hvor lenge Kyree Brown må sone.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer