Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle kjøre fly inn i sportsarrangement og drepe Obama

Osama bin Ladens ønskeliste over terrormål lekkes ut.

TERRORØNSKELISTA ER HER: Osama bin Laden ønsket blant andre Barack Obama og general Petraeus døde. Foto: Scanpix/AP Photo
TERRORØNSKELISTA ER HER: Osama bin Laden ønsket blant andre Barack Obama og general Petraeus døde. Foto: Scanpix/AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Tidligere denne uka meldte Wall Street Journal at al-Qaida-lederen hadde planlagt et angrep i Abbottabad i tiden før han ble drept av amerikanske spesialsoldater i mai i år.

Bin Laden og en annen al-Qaida-leder skal også ha drøftet planer om å sette sammen en gruppe av soldater som skulle utføre terrorangrep i USA på 10-årsdagen for 11. september-angrepet.

Hovedmålet var Obama I går fulgte ABC News opp rapporten med mer informasjon fra en ønskeliste over terrormål utarbeidet av al-Qaida lederen selv.

Amerikanske myndigheter opplyser til nyhetsnettstedet at bin Laden ville kjøre et lite fly inn i et sportsarrangement, noe som ville føre til store tap av menneskeliv.

Hovedmålet på lista skal likevel ha vært å drepe president Barack Obama. Bin Laden skal ha planlagt å skyte ned den amerikanske presidentflyet Air Force One eller presidentens helikopter, Marine One.

Ville angrepe helikoptret til Petraeus Terrorlederen skal også ha håpet på å drepe general Petraeus, øverstkommanderende for de amerikanske styrkene i Afghanistan og snart CIA-direktør, på samme måte.

Planen var å gjennomføre et angrep på Petraeus enten gjennom et helikopterangrep eller i fly ved hjelp av missiler eller rakettgranater.  

Det ser likevel ikke ut til at planene kom lenger enn til planleggingsstadiet. I rapporten blir det også understreket at «etterforskere i saken hadde ikke særlig stor tro på at planleggingen hadde gått veldig langt».