- Skulle kvitte seg med Abrahamsen etter ran

I stedet ble han skutt på låven i romjula 2007.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Drapstiltalte Berit Thorstensen skal ha uttrykt et ønske om å bli kvitt drapsofferet Ragnar Bjertnes Abrahamsen på Vollheim gård i Søndre Land.

Abrahamsen ble drept i romjulen 2007 på gården. Fredag 28. desember skulle han og tiltalte Ole Kristian Bjørnsen ut på låven for å avlive noen villkatter.

Skutt fire ganger
Ifølge aktor Thorbjørn Klundseter ble Abrahamsen skutt med rifle av Bjørnsen. Han ble først truffet med ett skudd i bakhodet. Da kom Knut Arne Thorstensen til låven og sjekket Abrahamsens puls.

Deretter skjøt Bjørnsen Abrahamsen to ganger i hjerteregionen og en gang i pannen.

Aktor Klundseter forklarte i sin innledningsprosedyre at noe skjedde i forkant av skuddene. Natt til fredag hadde tre av de tiltalte utført et grovt ran på Rena.

Abrahamsen var med på ranet og Bjørnsen har i etterkant forklart at han oppførte seg truende.
Bjørnsen har også forklart at Abrahamsen skal ha truet med å drepe ham mens han lå og sov.

Ødela gjenstand
Aktor har også oppgitt en annen årsak til drapet på Abrahamsen. Han skal ha ødelagt en gjenstand som tilhørte Berit. Hun hadde derfor et pengekrav mot drapsofferet.

- Vi er litt usikker på hvilken gjenstand det dreier seg om. Det kan ha vært en elefant eller noe lignende, men forklaringene spriker. Uansett har den antageligvis ikke hatt noe verdi i det hele tatt, sier Klundseter til Aftenposten.no.

Plyndret liket
Planen var å kvitte seg med Arahamsen etter ranet på Rena natt til 28. desember 2007.
- Det ble sagt at Abrahamsen skulle legges igjen på et ubebodd hus på Torpa etter at ranet var gjennomført natt til 28. desember.

Like før avreise til Rena hadde Berit Thorstensen, en samtale med tre av de andre tiltalte på soverommet sitt. Under denne samtalen var det et tema at Abrahamsen ikke skulle være med tilbake til Vollheim gård etter at de hadde vært på Rena.

 Etter at drapet hadde skjedd var det igjen et møte på gården. Det ble også tatt penger fra liket.