Skulle lese til eksamen sammen

Medelever av den drepte Constansa «Connie» Hernandez (20) ved Hudpleiefagskolen på Hånes er i sjokk. Maria Flå Hardang (20) kan ikke fatte det som er skjedd.

MÅTTE SE:. Natalie Stray t.v og venninna til avdøde Constansa Hernandez, Maria Flaa Hardang, måtte se stedet der venninnen ble drept..
Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
MÅTTE SE:. Natalie Stray t.v og venninna til avdøde Constansa Hernandez, Maria Flaa Hardang, måtte se stedet der venninnen ble drept.. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): - Det er så rart. Søndag skulle jeg lest til eksamen sammen med Connie, som vi kaller henne, forteller Maria Flaa Hardang.

Hun forteller videre at vennskapet med Connie først begynte da de startet på Hudpleiefagskolen sammen sist høst. Men i løpet av den korte tiden klarte Connie å knytte gode vennskapsbånd med klassekameratene.

For henne var det svært nødvendig å komme seg til hybelhuset for å se der venninnen døde.

Varm og omtenksom - Jeg måtte få se stedet, sier hun.

Flaa Hardang omtaler Constansa som et av de varmeste og mest omtenksomme menneskene hun har møtt.

- Hun var alltid veldig blid, positiv og omsorgsfull, sier hun.

Flaa Hardang kom til hybelhuset der Connie ble drept sammen med venninnen Natalie Stray (19). De forteller at de aldri har vært der før.

Kjæresten Klassevenninnen av den drepte kjenner også til siktede. Hun bekrefter for Dagbladet at den siktede og den døde kjente hverandre godt. Det er derfor et minst like stort mysterium for henne at den 21 år gamle mannen faktisk endte opp med å drepe Constansa Hernandez.

- Det er et stort sjokk for meg. Jeg kjenner til ham og har møtt han noen ganger. Han virket alltid snill og hyggelig. Han har aldri tidligere vært voldsom eller noe slikt.

Venninnen legger til at den siktede og den drepte fram til sist høst skal ha vært kjærester. Bruddet skal ha gått greit.

- Ja, selv etterpå snakket Connie bare godt om den tidligere kjæresten, sier hun.

- Lei seg Den drapssiktede 21-åringen skal i politiavhør i morgen i forbindelse med drapet på Constansa Hernandez (20), opplyser mannens forsvarer, advokat Sveinung Johnsen, til Dagbladet.

- Han er nedbrutt både psykisk og fysisk på grunn av det som har skjedd, sier Johnsen.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på hva han har sagt om skyldspørsmålet eller om hva han har forklart forøvrig, men han er veldig lei seg og sterkt preget av det som har skjedd.

Han bekrefter at klienten og den drepte har vært kjærester tidligere, men forteller at de ikke var det nå.

- Ønsket han at de skulle være kjærester?

- Vi har ikke gått gjennom forholdet deres så nøye, men vi har snakket om hva som har skjedd. Men detaljene rundt det ønsker jeg altså ikke å kommentere etter at avhøret er unnagjort, sier Johnsen.

Han er klar på at det hadde vært uansvarlig å utføre et avhør med 21-åringen slik tilstanden hans er nå, og er fornøyd med at politiet gikk med på det.

POPULÆR: Den drepte Constansa «Connie» Hernandez var meget populær og betraktet som et varmt og omtenksomt menneske. FOTO: PRIVAT
POPULÆR: Den drepte Constansa «Connie» Hernandez var meget populær og betraktet som et varmt og omtenksomt menneske. FOTO: PRIVAT Vis mer