- Skulle likt å dele ut Krigskorset selv

Men nå var ikke Kongen lei seg lenger. Møtte Afghanistan-helter og etterlatte i dag.

TRIVELIG AUDIENS:  Kong Harald mottok i audiens i dag Bjørg Gjestvang, enken etter Trond André Bolle som mottok Krigskorset post mortem og parets sønn, Håkon Bolle. FOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX.
TRIVELIG AUDIENS: Kong Harald mottok i audiens i dag Bjørg Gjestvang, enken etter Trond André Bolle som mottok Krigskorset post mortem og parets sønn, Håkon Bolle. FOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kong Harald fikk ikke dele ut Krigskorset med sverd 8. mai i år til de tre spesialsoldatene i Afghanistan.

 Men i dag inviterte kong Harald både kaptein Jørg Lian, oberst Eirik Johan Kristoffersen og kona og sønnen til omkomne orlogskaptein Trond Bolle hjem til Slottet.

Og der ga Kongen klart uttrykk for at han ville ha vært til stede selv under minnehøytideligheten på Akershus Festning frigjøringsdagen.

- Skulle likt å dele ut selv - Han sa at han skulle ha likt å dele ut Krigskorset selv. Jeg tror han kalte det en misforståelse at han ikke var der, men jeg er ikke helt sikker på hvilket ord han brukte. På Toten er det sånt vi kaller en glipp, for da høres det ikke så alvorlig ut, sier Bjørg Gjestvang til Dagbladet.

Hun og sønnen Håkon Bolle er enige om at de har hatt en veldig fin dag når de oppsummerer besøket på Slottet i bilen på vei hjem til Lena.

Det vakte sterke reaksjoner da det var forsvarssjef Harald Sunde og Jens Stoltenberg - og ikke Kongen - som delte ut den høyest rangerte utmerkelsen i Norge.

Beklaget Tre dager seinere ringte statsministeren selv til Kongen for å bekrefte at han fra nå av er invitert til Krigskorset-seremonier samtidig som han beklaget at det ble feil det som skjedde 8. mai i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer