Skulle male mellom trikke-sporene. Misforsto helt

Underlig veimerking i Oslo.

MISFORSTÅTT: Slik ser det ut fra Storo-krysset opp mot Disen. Nå skal Oslo kommune fjerne feilmerkingen. Foto: Jon R. Hammerfjeld
MISFORSTÅTT: Slik ser det ut fra Storo-krysset opp mot Disen. Nå skal Oslo kommune fjerne feilmerkingen. Foto: Jon R. HammerfjeldVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladets tidligere medarbeider og nå årvåkne leser, Jon Reidar Hammerfjeld, tok dette bildet da han skulle kjøre fra Storo-krysset og opp mot Disen i Oslo rett før klokka 14 på lørdag.

Og som du sikkert la merke til med en gang du så bildet, veimerkingen er plassert midt mellom trikkeskinnene.

- Dette må da være feil. Jeg antar at de har fått beskjed om å lage stripe mellom trikkesporene og har misforstått totalt, sier Hammerfjeld.

Bekrefter feil - Det kan jo være en plan bak det. Men det virker veldig rart, det ser jo helt feil ut. Om du følger stripene risikerer du å frontkollidere med en trikk.

- Jeg tenkte først at dette må ha blitt gjort av en som ikke har førerkort. Men det var mange som jobbet der, og mange som burde ha reagert, sier Hammerfjeld.

Oslo kommune bekrefter at noe har gått galt og at feilmerkingen vil bli fjernet.

- Ja, det er snakk om feilmerking. Akkurat hvordan dette er gått til, er jeg litt usikker på, men det må bero på en misforståelse, sier presseansvarlig Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten i Oslo kommune til Dagbladet.

Hun sier den noe uheldige veimerkingen er utført av en underleverandør.

- Feil tid og sted - Det har skjedd en feil hos Eurostar, som er Bymiljøetatens entreprenør på oppmerking. Oppmerkingen har kommet noen dager før den skulle, og er plassert på feil sted. Eurostar har kommet raskt på banen, og rydder opp ved at oppmerkingen fjernes allerede i kveld, sier Olsen.
 
Bymiljøetaten skal i løpet av den neste uka asfaltere arealet mellom trikkeskinnene, slik at hele Grefsenveien mellom Storo og Disen skal holde god standard før vinteren setter inn. Eurostar skal deretter male opp all veioppmerking i gata, og det har Bymiljøetaten full tillit til at blir utført på en god måte.
 
- Når arbeidet er ferdigstilt, skal det være lettere for alle trafikanter å orientere seg og finne sin plass i gaten. Samtidig er det et mål at biler da skal holde seg borte fra kollektivfeltet inn mot Storo, slik at forsinkelsene for trikken reduseres, sier Olsen.