FJERNET: Google sin logo som skulle markere at DA14 passerte jorda ble raskt fjernet. Foto: Google
FJERNET: Google sin logo som skulle markere at DA14 passerte jorda ble raskt fjernet. Foto: GoogleVis mer

Skulle markere at asteroiden DA14 passerte jorda

Men Google-tegningen ble raskt fjernet da 1200 ble skadd av meteoritt i Russland i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søkemotoren Google gjør ofte små endringer på den velkjente logoen sin ettersom hva som skjer i verden, hvilken tid på året det er eller i forbindelse med høytider - torsdag 14. februar var logoen for eksempel spesielt tilpasset valentinsdagen.

Men i går kveld var valetindesignet byttet ut med en animasjon av asteroiden DA14, som selskapet raskt måtte fjerne etter at 1200 mennesker i går ble skadd da en meteor traff Tsjeljabinsk-regionen i Russland.

Den andre g-en i «Google» beveget seg ut av bildet idet en asteroide kommer inn i bildet og lander der hvor bokstaven først sto.

- Av respekt for de skadde etter det ekstraordinære meteorregnet i Russland tidligere i dag, har vi fjernet dagens animasjon fra Google sine hjemmesider, sier en talsperson for selskapet til ABC News.

- Tegningen var laget for å markere at asteroiden DA14 passerte jorda.

Omtrent 20 000 personer er satt inn i opprydningsarbeidet etter at ildkula landet i en innsjø 1 kilometer utenfor byen Tsjebarkul. Byen har 46 000 innbyggere.

Ifølge NASA var steinen 17 meter bred og hadde en masse på 10 000 tonn.

Om lag 1200 personer ble skadd, melder NTB. Om lag 200 av disse skal være barn.

Putin sier han takker Gud for at ingen mennesker ble truffet av deler fra meteoritten.

De mange skadde ble stort sett rammet av glassplinter som ble blåst ut på grunn av trykkbølgen som oppsto da meteoritten kom inn i atmosfæren.

Klokka var 9.20 da ildkula traff Jorda, og skoledagen hadde begynt. Mange barn ble livredde da det plutselig kom et voldsomt brak og vinduer gikk i tusen knas.