Avdød mor siktet i Tromsø

«Skulle ønske vi kunne hjulpet deg»

Bare timer før kvinnen og hennes tre barn ble funnet livløse i vannet, hadde kvinnen norskprøve på voksenopplæringen.

SJOKKERENDE: Rektor ved voksenopplæringa i Tromsø, Lena Steinsvik Hansen, sier at både lærere og medelever av moren reagerte sterkt da de hørte hva som hadde skjedd. Video: Christian Wehus. Reporter: Trym Mogen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Det er ei hektisk førjulstid på voksenopplæringa i Tromsø. Mennesker som har kommet til Norge som flyktninger og asylsøkere er nå i den mest intense perioden med norskprøver.

Prøver som kan være avgjørende for søknader om statsborgerskap og om de får bli i Norge.

Kvinnen i 20-åra som er siktet for drap og drapsforsøk på sine tre døtre var elev her. Mandag hadde hun selv en norsktime.

- Ord blir fattige

Noen timer etter, klokka 17.28 ble hun og hennes tre døtre på seks, fire og ett og et halvt år funnet livløse i vannet på Fagereng. Mora og den eldste dattera ble erklært død, mens de to yngste kjemper for livet på Rikshospitalet.

Hos voksenopplæringen har nyheten blitt mottatt med sjokk og sorg. Den blir beskrevet som en viktig sosial arena for mange asylsøkere som ikke står i jobb.

En lang gang med flere opplyste klasserom, der elever skriver flittig ved pultene, avbrytes plutselig av et mørkt rom. De eneste lyskildene er den Tromsøs desembermørke og et enkelt stearinlys på et bord. Det lyser opp et bilde av den siktede avdøde kvinnen og en kondolanseprotokoll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer