Skulle overta makta i Sverige

Nynazisten (23) og hans gruppe planla politimord og selvmordsbombinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svenske avisa Expressen kan i dag avsløre nazi-lederens utrolige plan, og hvordan gruppas sabotasje allerede har kostet det svenske samfunnet over en million svenske kroner.

23-åringen og hans 31 år gamle kompis sitter nå varetektsfengslet i Västerås mistenkt for grovt skadeverk og planlegging av allmennfarlig ødeleggelse.

Med vandalisering, politimord, og selvmordsbombere skulle 23-åringen og hans utbrytergruppe i nazi-miljøet skape kaos og overta makta i Sverige. I et omfattende dokument med tittelen «Revolution i välfärdsstaten» beskrives de noe ambisiøse planene.

Knuste 300 ruter

Dokumentetet inngår i politiets hemmeligstemplede etterforskningsmappe og blir nå gransket av svensk sikkerhetspoliti. 23-åringen skal være den som har forfattet planene.

Kuppet i Sverige var planlagt gjennomført i fem faser. Den første handlet om å ramme kommunene og statens økonomi, slik at misnøyen med sosiale nedskjæringer skulle skape grobunn for revolusjon.

I høst startet han denne fasen, og er nå mistenkt for å ha knust over 300 vinduer på skoler og dagsentre i Västerås - ødeleggelser som skal ha kostet over en million svenske kroner.

Her er noen utdrag fra planen nazi-lederen skal ha laget:

Skulle overta makta i Sverige

Fase 1: Ramme samfunnsøkonomien

 • En relativt liten gruppe aktivister i alle kommuner, kan med ganske små midler faktisk oppnå betydelige resultater under de innledende fasene.

  Alt som er statlig, kommunalt, eller fylkeskommunalt, skal ødelegges eller skades ordentlig, og des mer det koster myndighetene des bedre er det.

  Det finnes mengder av enkle mål- Skoler, helsestasjoner, sykehus, osv... ja til og med rådhus og politistasjoner. Der kan vi starte hele kampanjen med å knuse ruter, eller i det hele tatt ødelegge all utrustning som de må erstatte.

  Fase 2: Sprenge bygninger


 • Det første nødvendige hjelpemiddelet vi trenger er krutt eller dynamitt, eller hva det måtte være av sprengstoff vi kommer over. Vi trenger sprengstoff som er lett å fyre av, og vi trenger store mengder. Alt vi kommer over som er av noen større betydning for systemet skal sprenges i stykker. Det kan være broer, jernbaner, damanlegg, bygninger, eller elektrisitetsanlegg. Det kan være vanntårn, kjøretøy, dammer, osv.

  Fase 3: Drep motstandere


 • De aksjoner som gjennomføres er mer samordnede, større når det gjelder skadeomfang, pluss at henrettinger av politiske og militære fiender nå starter i stor skala. Politi anser jeg ikke for å være sivile, ikke en gang trafikkpoliti. De er militære fiender og lovlig bytte allerede i fra starten av fase 3.

  Forskjellige kraftverk skal slås ut totalt, og folk kommer midt i vinteren til å bli uten strøm og vann i lang tid.

  Fase 4: Striden starter


 • En større del av befolkningen organiseres på vår side, utover de motstandskjemperne som allerede har sluttet seg til oss frivillig. Vi er på den åpne væpnede kampen som drives av parter som er relativt jevnbyrdige.

  Fase 5: Selvmordsbomberne gjør sin entre


 • Angrep der revolusjonære frivillig ofrer sitt eget liv. Vi skal med andre ord gi våre fiender noe som er mye verre en krig. Noe som kommer i fra ingensteds, men som finnes over alt og gjør dem paralysert av skrekk. Noe som nesten ingenting kan stoppe og som med stor suksess praktiseres i flere av verdens land.

  - Må tas på alvor


  23-åringen ble pågrepet i september sammen med fire andre personer i en bil like ved en ødelagt skole Västerås. I bilen fant politiet finlandshetter, sprengstoff, og avkuttertang.

  Den svenske nynazist-jegeren og tidligere politimann Sten Axelsson mener 23-åringens handlingsplan må tas ytterst alvorlig.

  - De mangler sperrer og tror dette er mulig å gjennomføre, sier han til Expressen.

  At handlingsplanen også omhandler drap på politiske motstandere, spesielt politifolk, er han ikke overrasket over.

  - Det har skjedd før, og det kan skje igjen. Sikkerhetspolitiet bør bruke flere ressurser på å kartlegge disse personene, sier han.

  Lei av feige nazister


  23-åringen skal tidligere ha vært leder for den nynazistiske organisasjonen nationalsocialistisk front (NSF) i Västerås, men er nå utestengt. I sin ekstreme handlingsplan beskriver han hvordan han føler seg sviktet av de nynazistiske organisasjonene.

  «De som har våre mål men fortsatt vil drive med sine flygeblader og internettsider er ikke mye mer enn patetiske og korkede nei-folk.», skriver han.

  Siktelsen mot ham skal er varslet å være ferdig 5. november. Ytterligere seks personer er mistenkt i saken.

DRAP OG SELVMORDSBOMBING: 23-åringen planla revolusjonen som skulle styrte makta i Sverige.