København-skytingen:

Skulle på konsert - hardt skadd

Svensk 16-åring forteller om de dramatiske minuttene.

BLOMSTER: Mandag har politiet fjernet sperringen utenfor kjøpesenteret - og de første blomstene ble lagt ned utenfor. Foto: Emma Victoria Hegnar / Dagbladet
BLOMSTER: Mandag har politiet fjernet sperringen utenfor kjøpesenteret - og de første blomstene ble lagt ned utenfor. Foto: Emma Victoria Hegnar / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Tre personer er døde og fire andre hardt skadd etter masseskytingen på et kjøpesenter i København søndag ettermiddag

Blant de skadde er en svensk 16-åring. Hun skulle på Harry Styles-konsert med ei venninne søndag, skriver svenske Kristianstadsbladet.

- De skal ta ut splinten og kula, sier hun til avisa, mens hun ligger på sykehus i Danmark sammen med moren sin.

SKYTER: En ny video fra Field's storsenter viser gjerningsmannen jage tilfeldige ofre mens han skriker. Video: Jonas Andersen Vis mer

I 11-tida melder politiet at til sammen 30 personer er skadd etter angrepet, inkludert 16-åringen og tre andre som har skuddskader. Av disse fire er én i kritisk tilstand.

- Hørte et smell

Hun sier til avisa at hun og vennen ville kjøpe noe å spise før konserten. Men at de bare rakk å være der noen minutter før de begynte å se folk løpe opp rulletrappene.

- Men da jeg kom ned rulletrappa, rett før et hjørne, kjente jeg varme og hørte et smell. Da forsto jeg at jeg var blitt angrepet, sier hun til avisa.

- Jeg snudde hodet og da så jeg gjerningsmannen i noen sekunder.

Vennen ikke skadd

Vennene skal siden ha skilt seg fra hverandre, men 16-åringen klarte å komme seg ut av kjøpesenteret. Der fikk hun hjelp av to dansker som forsøkte å stoppe blodet og varslet ambulansen.

16-åringens venn kom fra hendelsen uskadd.

En 22 år gammel etnisk dansk mann er pågrepet etter hendelsen, og er nå siktet for drap. Mannen blir framstilt for varetekt mandag.

Det var ved 17.30-tida søndag kveld at den antatte gjerningsmannen begynte å skyte i kjøpesenteret Field's i København, og klokka 17.48 ble den antatte gjerningsmannen pågrepet.

Tre døde

- De omkomne er en 17-årig dansk mann, en 17-årig dansk kvinne og en 47-årig mann med russisk statsborgerskap, men bosatt i Danmark.

Det sier sjefpolitiinspektør i København-politiet, Søren Thomassen, på en pressekonferanse mandag morgen.

- Det er veldig mange som er berørt, sier Thomassen.

Politiet opplyser at 20 personer ble lettere skadd i tumultene som oppsto inne på Field's i forbindelse med skytingen.

- Dessuten er tre behandlet på stedet for mulige streifskudd, for så å bli fraktet hjem, skriver de i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer