Skulle på svømmetur - oppdaget dødsfall

Først mistenkte dykkeren at det var tomt for luft i tanken, men tok likevel sjansen. Minutter seinere måtte en ungdomsgjeng tilkalle hjelp.

DYKKERULYKKE: Det var i denne kilden at to dykkere omkom onsdag 22. juni. Foto: Politiet i Hernando County
DYKKERULYKKE: Det var i denne kilden at to dykkere omkom onsdag 22. juni. Foto: Politiet i Hernando County Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 22. juni ble to døde dykkere funnet i Buford Springs Cave i nærheten av Tampa i Florida.

En av dykkerne ble funnet rundt 40 meter under overflaten, mens den andre fløt med ansiktet vendt ned mot vannet, melder det lokale politiet.

Det var en ungdomsgjeng, to på 15 og en på 17 år, som varslet politiet.

For tung

Ifølge lokalavisa Tampa Bay Times var det mannen som fløt i vannoverflaten som fikk ungdommene til å slå alarm. Først trodde ungdommene at han lå der for å se etter den andre dykkeren, men da de oppdaget at det ikke kom luftbobler opp fra kilden, hoppet de i vannet for å sjekke tilstanden hans.

Da guttene kom fram til dykkeren, merket de fort at han var bevisstløs. De prøvde å dra han med seg til land, men det var for tungt. Klokka 12.20 ringte de nødnummeret for å tilkalle hjelp.

Da nødetatene ankom stedet kort tid etter, hoppet redningsdykkere i vannet for å hjelpe ungdommene, melder CBS.

Mannen ble erklært død på stedet.

RYKKET UT: Nødetatene rykket ut til Buford Springs for å hente opp mennene som hadde druknet. Foto: Politiet i Hernando County
RYKKET UT: Nødetatene rykket ut til Buford Springs for å hente opp mennene som hadde druknet. Foto: Politiet i Hernando County Vis mer

Et spesialtrent dykkerlag bisto i redningsaksjonen ved å hente mannen som lå 40 meter under vannoverflaten.

Mistenkte lekkasje

Ifølge ungdommene hadde dykkerne vært i vannet flere runder. Før den siste turen skal dykkerne ha diskutert om de hadde nok luft i tanken til å gjennomføre neste runde. En av mennene mistenkte nemlig at han hadde fått en lekkasje forrige gang de var i vannet, men de tok likevel sjansen.

Hulen blir beskrevet som et krevende terreng å dykke i. Selv om landskapet kan se idyllisk ut, er det lite rom for å gjøre feil, ifølge en guide over området.

OMKOM: I Sverige er fire ungdommer bekreftet omkommet etter en alvorlig bilulykke, skriver svenske medier. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ukjent dødsårsak

Dykkerne har blitt identifisert som to menn i 50- og 60-åra. Familiene har blitt informert om dødsfallene.

Dødsårsakene er foreløpig ikke kjent, men det er iverksatt en etterforskning for å blant annet finne ut av om det kan ha vært en utstyrsfeil.

- Ingen av dykkerne viste tydelige tegn på traumer, samt at det framstår som at de hadde forsvarlig dykkerutstyr. Det er imidlertid ukjent om alt utstyret fungerte slik det skal gjøre, sier politiet i en uttalelse.

Som en del av den videre etterforskningen, skal likene obduseres for å få klarhet i dødsårsaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer