Skulle på Unesco-ferie

BERLIN (Dagbladet): Foreldrene trodde at barna deres allerede lekte seg i Middelhavets bølger, da de fikk det tragiske dødsbudskapet etter flykatastrofen over Bodensjøen natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For egentlig skulle de 52 barna og ungdommene pluss deres fem reiseledere ha vært framme ved feriestedet Costa Dorada utenfor Barcelona allerede lørdag kveld. Men turoperatøren kjørte dem til feil flyplass utenfor Moskva, til Domodedovo i stedet for Sjeremetevo, slik at de mistet ruteflyet til Barcelona.

Tupolev-maskinen fra selskapet Bashkirian Airlines, som er et av selskapene som oppsto etter oppløsningen av Aeroflot, ble chartret for å få barna fram til bestemmelsesstedet. Turen som skulle ende i døden i 12000 meters høyde, startet klokka 22.48 mandag kveld (lokal tid).

Sjokk og sorg

Det var eliten blant Ufas skolebarn, døtre og sønner av regjeringsansatte og intellektuelle, som ble drept da Tupolev 154-maskinen fra Bashkirian Airlines med 69 mennesker om bord kolliderte med et Boeing 757-lastefly tilhørende kurerfirmaet DHL.

Bulat Biglov (14) hadde drømt om å se havet. Nå var han endelig på vei til drømmeferien ved Costa Dorada.

- Han gledet seg slik til turen. Han var så oppspilt, men hadde også reisefeber. Det siste jeg sa til ham var at han måtte nyte sin siste sommerferie som bekymringsløst barn. Når du kommer hjem, må du fortelle oss alt du har opplevd, sa jeg da vi tok farvel. Jeg overtalte ham til å reise, forteller Bulats mor gråtende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer