Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle ro Norge på langs - savnet

Vrakrester funnet ved Nordkapp mandag kveld. Redningssøket avsluttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 67-åring som skulle ro Norge på langs fra nord til sør i en færing, er savnet ved Nordkapp. Ei redningsskøyte, et Sea King redningshelikopter, et kystvaktskip og flere fiskebåter deltok i letingen etter mannen.

Etter å ha søkt i hele natt, har Hovedredningssentralen i Bodø nå avsluttet søket. Mannen antas å ha druknet.

Vrakgods funnet

67-åringen fra Molde startet på første etappe av den ambisiøse turen fra Skarsvåg på østsida av Nordkapp søndag. Han skulle samme kveld ha kommet til Gjesvær, der han skulle overnatte hos en privatperson, men dukket aldri opp. Verten slo da alarm mandag ettermiddag.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) fikk melding om den savnede klokka 17.20.

- Det er funnet en del vrakgods som sannsynligvis stammer fra 67-åringens båt, sier redningsleder Kjell Tennes ved HRS til Dagbladet.no.

Vanskelig å komme seg opp

- Hvorfor tok det så lang tid før dere ble varslet om at han var savnet?

Skulle ro Norge på langs - savnet

- Det var ikke en fast avtale; han hadde med seg telt og sovepose, og kunne ha overnattet et annet sted enn i Gjesvær, sier Tennes, som opplyser at letingen fortsetter for fullt utover kvelden og natta.

- Hvor stort håp har dere om å finne mannen?

- Han kan ha kommet seg i land, men på strekningen går berget rett ned i havet, så det er vanskelig å komme seg opp, sier redningsleder Tennes til Dagbladet.no.

67-åringens roprosjekt har fått stor oppmerksomhet hjemme i Romsdal. Til Romsdals Budstikke sa han før han reiste at han ville bruke landkart istedenfor sjøkart på turen, som var planlagt å ta mellom 70 og 90 dager.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling