- Skulle satset mer

STAVANGER (Dagbladet): Trond Østrådt har fått kjempeavkastning i Norges beste aksjefond. - Det er feil å kutte ut AMS-ordningen. Den er midt i blinken for oss vanlige folk, sier Østrådt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges beste AMS-fond

I 1993 ga Østrådt sine første kroner til Skagen Fondene i Stavanger. Det har han ikke angret på. De 35000 kronene han har satset fram til nå, har gitt en avkastning på 36000 kroner - altså mer enn 100 prosent.

- Når jeg ser på kontoutskriften min, blir jeg irritert over at jeg ikke satset mer, sier 36-åringen.

Det er først de siste årene han har investert i AMS på grunn av fortjenesten. I starten var det skattefradraget som lokket. Det fradraget vil regjeringen fjerne.

- Det er synd. For oss på grasrota er AMS omtrent den eneste oppfordringen vi får av myndighetene til å spare, sier Østrådt.

Skagen Fondene i Stavanger er nok en gang på topp når det gjelder avkastning på aksjesparing. Hemmeligheten er å finne utenlandske selskaper som har stort potensial på børsen, og investere i dem før kursoppgangen kommer.

- Hele forskjellen på oss og de andre er at vi satser på undervurderte selskaper over hele verden, innen bransjer vi har peiling på. Dette er vi blitt flinkere og flinkere til med årene, sier Skagen-sjef Kristoffer Stensrud.

- Bankene spekulerer i folks dårlige smak. De lanserer «Teknologifond», «Østen-fond» eller det som måtte være «hot» for tida. Men det som er på moten, er som regel også på hell, mener Stensrud.

FORNØYD: Trond Østrådt (36) har mer enn fordoblet sparepengene han satte i AMS for seks år siden.