NORSKKURS? Om norsk er i ferd med å seile opp som det internasjonale nissespråket, er det åpenbart behov for kursing. Denne finske julenissen behersker i det minste moderne teknologi. AFP PHOTO/SCANPIX
NORSKKURS? Om norsk er i ferd med å seile opp som det internasjonale nissespråket, er det åpenbart behov for kursing. Denne finske julenissen behersker i det minste moderne teknologi. AFP PHOTO/SCANPIXVis mer

Skulle si «takk», men sa «f***»

Språkforvirret julenisse fornærmet konsertpublikum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Han klarte ikke å uttrykke seg helt klart, julenissen på New Zealand som skulle si «takk» på norsk. Tilskuerne på julekonserten trodde det var noe helt annet han sa.

- Det var aldeles storartet, sier en kvinne til The New Zealand Herald. - Helt til nissen begynte å banne!

Hun sier hun var helt overbevist om at det var «fuck» julenissen sa. De 1.600 tilskuerne - blant dem lederen for landets mormonere - ble helt målløse da nissemannen plumpet ut med banneordet.

- Jeg ble forarget. Det ødela en veldig hyggelig begivenhet. Folk protesterte. Det var veldig upassende, slår kvinnen fast.

Nisse med aksent
Også Ron Lauese, leder for presbyterianerne i Greyfriars, mente å ha hørt banning. Men fornærmet ble han ikke.

- Han hadde aksent. Jeg tror folk misforsto det han sa og ble forvirret, sier Lauese.

I ettertid er det likevel kommet fram at det slett ikke var «fuck» den 84 år gamle julenissen sa. Han forsøkte tvert imot å si «takk» på norsk, opplyser Gary Daverne, som er julekonsertens musikalske leder.

Til tross for nissens språklige miss skal konserten til Auckland Symphony Orchestra ha vært en stor suksess, rent musikalsk.

(NTB-DPA/Dagbladet.no)