Skulle skade overgriperen i underlivet

Den siktede faren (43) hadde ett mål med den 2000 kilometer lange flyreisen: Å skade den pedofilisiktede 72-åringen, slik at han ikke kunne forgripe seg på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): -  Min klient var fortvilet. Opplysningene han hadde fått fra sitt barn en måned tidligere, hadde gått sterkt inn på ham, og han følte avmakt. Han spurte seg selv hva han kunne gjøre for barnet sitt, og hva han kunne gjøre for andre barn, sier advokat Kjetil Nilsen.

Han bekrefter at 43-åringens plan var å skade 72-åringen på en slik måte at det ville være umulig for ham å begå nye overgrep.

Knivstikk i beina

Advokaten ønsker ikke å gå i detalj om hvordan.

Etter det Dagbladet kjenner til, har 43-åringen forklart til politiet at han ville påføre 72-åringen skader i underlivet - med knivstikk i setemuskelen og i begge beina. Om han mislyktes, er uklart.

Ifølge legen som opererte ham, hadde 72-åringen knivstikk over store deler av kroppen, noe politiet stadfester.

Tilstanden til 72-åringen, som er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø, skal være stabil.

Gjennom sin advokat uttrykker 43-åringen at han overhodet ikke hadde til hensikt å drepe, men at det oppsto en konflikt med 72-åringen da han på trappa fortalte hvem han var far til.

-  Jeg er veldig glad for at han overlevde, sier 43-åringen til Dagbladet gjennom sin forsvarer.

-  Reagerte på sykdom

Mannen er av utenlandsk opprinnelse og kom til Norge i 1987. I en periode var han bosatt i Alta, men de siste åra har han bodd i Oslo-området. Politiet avhørte i går familien hans på Østlandet.

Ifølge Kjetil Nilsen ble 43-åringens frustrasjon ekstra stor da han i lokalpressen leste et intervju med 72-åringen der han ga uttrykk for at han hadde en sykdom.

-  Han reagerte på artikler i Altaposten der overgriperen framstiller seg sykelig og ber om sympati, sier advokat Nilsen.

I artiklene har 72-åringen vedgått overgrep, og sier han angrer.

Lang reise

Den siktede 43-åringen kom til Alta med fly like etter klokka 14 søndag. Han hadde ett mål med den 2000 kilometer lange reisen - å oppsøke 72-åringen.

-  Jeg kan bekrefte at vi mener motivet har sitt utgangspunkt i forbrytelser 72-åringen var siktet for å ha begått, sier lensmann Tor Johansen.

43-åringen har samtykket i varetektsfengsling i fire uker.

ÅSTEDET: Her, ved denne sokkelleiligheten i Alta, ble 72-åringen stukket ned av den 43-årige faren.