- Skulle skremmes til taushet

Heroindømte Qerim Dreshaj (40) - som ble skutt og såret i sitt hjem tirsdag - skulle skremmes fra å avsløre et angivelig samarbeid mellom en kosovoalbansk narkobande og norsk politi. Det hevder en sentral kilde Dagbladet har snakket med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Heroindømte Dreshaj jobbet for å få saken sin gjenopptatt.

I forbindelse med gjenopptakelsen av saken har Dreshajs advokat, Ole Petter Drevland, fått bistand fra privatetterforsker Harald Olsen.

Olsen har sett på nye momenter i saken, og utelukker ikke at det kan være en sammenheng mellom en mulig gjenopptakelse og tirsdagens skytedrama.

- Det kan ikke utelukkes at det eksisterer en sammenheng, men jeg nødig vil utdype dette nå, sier Olsen.

Drev bilbutikk

Det var i april 1996 at Dreshaj ble pågrepet med to kilo heroin i et relativt øde område i Asker, like etter å ha forlatt sitt hjem. I 1998 ble han i Borgarting lagmannsrett dømt til 12 års fengsel. Det er denne dommen Dreshaj nå soner. Den tidligere politimannen sier han bare oppbevarte narkotikaen for å sikre et pengekrav: Han drev på dette tidspunktet en bilforretning i Oslo, og en kosovoalbansk mann hadde angivelig bedt Dreshaj oppbevare stoffet fram til han kunne betale for bilen han hadde kjøpt. Dreshaj var klar over at det han gjorde var ulovlig, men tok sjansen, og ble pågrepet.

En av dem som var innbladet i skytingen i Lier er etter det Dagbladet vet en nær venn av personen som ga Dreshaj heroinen i 1996.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer