- Skulle skremmes til taushet

Heroindømte Qerim Dreshaj (40) - som ble skutt og såret i sitt hjem tirsdag - skulle skremmes fra å avsløre et angivelig samarbeid mellom en kosovoalbansk narkobande og norsk politi. Det hevder en sentral kilde Dagbladet har snakket med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heroindømte Dreshaj jobbet for å få saken sin gjenopptatt.

I forbindelse med gjenopptakelsen av saken har Dreshajs advokat, Ole Petter Drevland, fått bistand fra privatetterforsker Harald Olsen.

Olsen har sett på nye momenter i saken, og utelukker ikke at det kan være en sammenheng mellom en mulig gjenopptakelse og tirsdagens skytedrama.

- Det kan ikke utelukkes at det eksisterer en sammenheng, men jeg nødig vil utdype dette nå, sier Olsen.

Drev bilbutikk

Det var i april 1996 at Dreshaj ble pågrepet med to kilo heroin i et relativt øde område i Asker, like etter å ha forlatt sitt hjem. I 1998 ble han i Borgarting lagmannsrett dømt til 12 års fengsel. Det er denne dommen Dreshaj nå soner. Den tidligere politimannen sier han bare oppbevarte narkotikaen for å sikre et pengekrav: Han drev på dette tidspunktet en bilforretning i Oslo, og en kosovoalbansk mann hadde angivelig bedt Dreshaj oppbevare stoffet fram til han kunne betale for bilen han hadde kjøpt. Dreshaj var klar over at det han gjorde var ulovlig, men tok sjansen, og ble pågrepet.

En av dem som var innbladet i skytingen i Lier er etter det Dagbladet vet en nær venn av personen som ga Dreshaj heroinen i 1996.

Dagbladets kilde hevder pågripelsen av 40-åringen føyer seg inn i et mønster: - Flere saker har endt med at politiet overraskende fort har slått til.

Momentene Harald Olsen sikter til, antyder at det eksisterer bånd mellom en narkobande og politiet.

Frykt

- Det var frykt som førte til tirsdagens hendelse. De fire ville nok prøve å skremme Dreshaj fra å gå videre med saken. Dersom et slikt samarbeid skulle bli dokumentert i retten, har både banden og politiet et problem, sier Dagbladets kilde.

Det var tirsdag ettermiddag Dreshaj ble skutt i armen foran øynene på kone og barn. Dramaet begynte med at fire personer tok seg inn i leiligheten hans i Lier. En av de fire ble skutt i magen og er fortsatt innlagt på Ullevål sykehus.

Ifølge Dreshajs advokat, Ole Petter Drevland, skjøt hans klient i selvforsvar.