Skulle skyte iguan - traff ansatt

Hendelsen kommer etter at Florida oppfordret innbyggerne til å drepe de grønne øglene.

MYNDIGHETENE OPPFORDRER TIL AVLIVNING: Grønne iguaner hører ikke til i Florida, men har spredt seg over staten. Det er så mange der nå, at myndighetene i Florida oppfordrer innbyggerne til å drepe dem. Vis mer

De store, planteetende, grønne iguanene, lever farlig i Florida om dagen. Fredag formiddag kunne Dagbladet omtale de nye oppfordringene til myndighetene i delstaten, om å drepe enhver av dem.

- Boligeiere trenger ikke tillatelse til å drepe iguaner på egen eiendom, het det i en uttalelse fra myndighetene, ifølge The Guardian.

De hører nemlig ikke hjemme i den naturlige Florida-faunaen, som blant annet er kjent for sitt tropiske klima. Men de sprer seg likevel raskt.

Grunnen til at myndighetene har oppfordret til å drepe dem, er at de kan grave lange tunneler, som kan skade gater, fortau og grunnmuren til bygninger, samt by på en rekke helseproblemer - i form av salmonellabakterien.

Fra spøk til revolver

Nå er det kjent at en jeger har forsøkt å leve opp til forventingene - uten helt å lykkes.

The Independent skriver at boligeieren E-Lyn Bryan nylig ansatte en mann til å utrydde øglene rundt eiendommen sin.

Imidlertid, da mannen han hadde ansatt lette etter øglene, og trodde han hadde fått øye på en av dem, tok han en grådig feil.

- Blodet strømmet fra beinet

Jegeren rettet nemlig ikke våpenet sitt mot noe firbeint med skarpe klør og lang hale, men heller hans bassengarbeider som tuslet ute i hagen.

- Jeg hørte ham skrike, og gikk ut for å se hva som skjedde. Da så jeg at blodet strømmet fra beinet hans, sier Bryan til The Independent.

- Han hadde blitt skutt av jegeren.

Politi og ambulanse rykket ut til åstedet, men mannen bak avtrekkeren skal ha kommet fra hendelsen uten anklager. Personen som ble skutt, skal heller ikke ha blitt alvorlig skadd.

INDIA: Da to menn kjørte motorsykkel gjennom en nasjonalpark, kom rovdyret plutselig ut av skogen - løpende mot dem. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Det ville vesten

Den grønne iguanen finnes i Sentral-Amerika, tropiske deler av Sør-Amerika og på noen karibiske øyer, skriver The Guardian.

Ifølge CBS Miami, spredte arten seg til Florida på 1960-tallet.

Hunnene kan legge opp mot 80 egg i året, og hannene kan bli så lange som halvannen meter, samt veie opp mot 10 kilo.

I sørlige deler av delstaten er klimaet tilnærmet perfekt for øglene, men til og meg lenger nord i delstaten har det kommet rapporter om den forekomst, skriver CBS Miami.

- Vi har iguanene overalt. Hvis vi må fortsette å ta saken i egne hender, blir det som i Det ville vesten her, og alle kommer til skyte på alt og ingenting. Noen kommer til å bli drept, understreket Bryan etter hendelsen.

Det skal for så vidt være tillat å holde iguaner som husdyr i Florida.