- Skulle skyte Westergaard og sprenge Jyllandsposten

Men ingen norske mål gjenstår når rettsaken mot Davud, Bujak og Jakobsen starter tirsdag.

TILTALT:
Den terrorsiktede David Jakobsen (t.v.) med sin forsvarer Kjell T. Dahl i Oslo Tingrett under behandlingen av PSTs begjæring om forlenget isolasjon av de tre terrorsiktede David Jokobsen, Mikael Davud og Shawan Sadek Saeed Bujak.
Arkivfoto: Erlend Aas / Scanpix
TILTALT: Den terrorsiktede David Jakobsen (t.v.) med sin forsvarer Kjell T. Dahl i Oslo Tingrett under behandlingen av PSTs begjæring om forlenget isolasjon av de tre terrorsiktede David Jokobsen, Mikael Davud og Shawan Sadek Saeed Bujak. Arkivfoto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De tiltalte er Mikael Davud (40), uigur fra Kina, Shawan Sadek Saeed Bujak (38), kurder fra Irak, og usbekeren David Jakobsen (33), alle med permanent oppholdstillatelse i Norge.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) siktet 8. juli i fjor de tre mennene for å ha inngått forbund med tanke på å begå en eller flere terrorhandlinger på norsk jord. I den endelige tiltalen utferdiget 8. juli i år, på dagen ett år senere, er ingen norske mål nevnt.

Tiltalen er utferdiget av statsadvokatene ved Det nasjonale statsadvokatembetet etter ordre fra Riksadvokaten.

Planla anslag Ifølge tiltalen skal de tre ha planlagt å gjennomføre anslag med eksplosiver mot Jyllands-Posten i Danmark. De skal også ha planlagt å skyte den danske karikaturtegneren Kurt Westergaard.

Påtalemakten mener Mikael Davud er hovedmann bak det antatte terrorforbundet og at de tiltalte har forbindelser til terrororganisasjonen al-Qaida.

Davud skal i fjor ha innrømmet planer om å ramme kinesiske interesser i Norge, men verken han eller de to andre innrømmer straffskyld i saken.

Ifølge tiltalen har David Jakobsen vært aktivt med i terrorplanleggingen fram til han selv tok kontakt med politiet 20. november 2009. Han har senere samarbeidet med politiet og PST, men ifølge påtalemyndigheten fritar ikke det ham for straffansvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer