Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle skytes klokka 16

Men rumenske gisler fortatt i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rumenske gislene i Irak var onsdag kveld fremdeles i live – flere timer etter at fristen til gisseltakerne var gått ut.

De rumenske myndighetene ba i kveld om forlengelse av fristen gisseltakerne satt tirsdag. Gisseltakerne kunngjorde da at de ville begynne å skyte gislene klokken 16.00 i dag hvis Romania ikke startet tilbaketrekking av sine styrker i Irak.

I en samtale i dag har Romania fått bekreftet at gislene fremdeles er i live, ifølge det statlige nyhetsbyrået Rompres.

Rumenske forhandlere ba samtidig gisseltakerne løslate kvinnen blant de tre journalistene fordi den rumensk-ortodokse kirken anser mishandling av kvinner for helligbrøde.Situasjonen var fremdeles uavklart sent onsdag kveld.

(ANB-AP)

DEMONSTRASJONER: Venner, kolleger og vanlige rumenere demonstrerte for å få satt de tre gislene fri. Foto: SCANPIX
DEMONSTRASJONER: Venner, kolleger og vanlige rumenere demonstrerte for å få satt de tre gislene fri. Foto: SCANPIX Vis mer
GISLER:</B> De rumenske journalistene Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci og Ovidiu Ohanesian er gisler i Irak. Øverst til høyre skimtes en hånd som sikter mot de tre med et våpen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!