- Skulle slippe å lide mer

Leger etterforskes for å ha gitt aktiv dødshjelp til Katrina-ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statsadvokaten i Louisiana etterforsker nå om sykehusansatte ga aktiv dødshjelp til ofrene etter orkanen Katrina , skriver CNN.

Ifølge doktor Bryant King, som jobbet på Memorial Medical Center, skal en sykehusadministrator ha foreslått at pasienter skulle "få slippe å lide mer".

En av de pårørende, Angela McManus, satt ved sengekanten til sin syke mor og hørte sykepleierne diskutere hvem som skulle evakueres fra sykehuset og hvem som ikke skulle.

- De hadde bestemt seg for ikke å evakuere de pasientene som var merket med "Do not resuscitate" (skal ikke gjenopplives), sier McManus.

CNN rapporterte allerede i oktober om at ansatte ved sykehuset Memorial Medical Center hadde diskutert å gi aktiv dødshjelp til pasientene etter at orkanen Katrina hadde  skapt store oversvømmelser i New Orleans.

Nå, snart fire måneder etter katastrofen, bekrefter for første gang statsadvokaten i Louisiana ,Charles Foti, at beskyldningene om barmhjertigsdrap  er "troverdige og verdt å etterforske".Foti vil ikke komme med detaljer. Men en anonym kilde som er knyttet til etterforskningen, forteller til CNN at mer enn én sykehusansatt nå etterforskes nærmere for å finne ut om de kan knyttes til barmhjertighetsdrap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer