- Skulle slutte med basehopp i år

Fire av Tony Coombes (30) venner hadde blitt drept under ekstremsport. Så krasjet han selv i Trollveggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.n): Den erfarne australske fallskjermhopperen døde under et hopp fra Stabbeskaret ved Trollveggen på lørdag. Ifølge vitner hoppet seks andre sammen med ham.

- Han døde lykkelig

Bekjente av Coombes ble i går sitert på vidt forskjellige ting i australske medier. Mens noen venner sier han tok «alle forholdsregler» før det fatale hoppet, forteller andre at han var kjent for å gjøre hasardiøse stunt i hoppene. Også nordmenn skal ha deltatt i det ulovlige hoppet.

- Han var kjent for å «fly» for nært inntil klippeveggen, sier Gary Cunningham, leder i den australske basehopp-organisasjonen, til The Australian.

Lørdag ettermiddag omkom Coombes momentant, og ble liggende 130 meter over dalbunnen

- Det var bare et spørsmål om tid, sier moren Carelle Jarrett til Northern Star.

Hun er likevel overbevist om at sønnen døde lykkelig.

- Han døde mens han gjorde det han elsket. Han var en nydelig person og hadde et godt liv. Som mor er det alt man kan be om, sier Jarrett til avisa.

HOPPET FOR NÆRME: Australske Tony Coombes gjorde sitt siste basehopp i Stabbeskaret. Foto: OLE JOHNNY AMUNDSEN
HOPPET FOR NÆRME: Australske Tony Coombes gjorde sitt siste basehopp i Stabbeskaret. Foto: OLE JOHNNY AMUNDSEN Vis mer

Verdensmester

Ifølge The Sydney Morning Herald har en sørgende venninne lagt ut følgende melding på nettet da det ble kjent i Australia hva som hadde skjedd:

«Du skulle til Norge for nok en sommer i Lysebotn. Jeg sa at du måtte ta vare på deg selv, fordi jeg ikke ville få en telefon om noen få uker på et teit tidspunkt på natta om at du hadde tapt kampen med en klippe... Du bare smilte og klemte meg til vi sovnet».

Venner har opplyst til avisa at Coombes tidligere har sagt at han skulle slutte med ekstremsport i år, etter å ha mistet fire venner i ulykker.

30-åringen, som startet med falskjermhopping for fire år siden, hadde gjort flere enn 1200 ordinære fallskjermhopp og 250 basehopp da han omkom. I 2004 var han med på laget som vant VM i basehopp, og var kjent som en av verdens beste i sporten.

Tony Coombes er den sjuende basehopperen som omkommer i Trollveggen i Romsdalen. Til tross for at et forbud mot å utføre basehopp i fjellmassivet ble innført i 1986, har flere hundre hopp trolig blitt gjort siden det.