Skulle spiddes på sylspisse påler

Forskrekkede svenske badegjester fant nesten 30 påler plantet i bunnen på stranda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trolig var det bare flaks at en barnefamilie på Karlsbybadet utenfor Motala kommune i Sverige ikke ble skadet av sylpsisse trepåler, da de kastet seg ut i badevannet mandag kveld.

Det var faren i familien som oppdaget at det var stukket rundt ti trepåler i bunnen rundt badebryggen. Pålene som skjulte seg under vannoverflaten var på én til halvannen meter lange.

- Det så ut som om det var meningen at folk skulle lande på pålene, da de hoppet uti fra brygga, sier Stefan Alander fra Karlsby bygdeforening til den svenske avisa Expressen.

Han har ansvaret for å vedlikeholde stranda, og mandag kveld i halv ni-tida, gikk han ned for å tømme søppelet og se at alt stod bra til.

Da traff han på familien som hadde oppdaget trepålene. Familien dykket og fikk dratt opp cirka ti av pålene. 

- Hva som helst kunne skjedd

Dagen etter hjalp tenåringsguttene John Alander (17), Joakim Zetterström (15) og Niklas Zetterström (11) til med å finne nye påler som var stukket ned i bunnen på badeplassen.

De fant nesten ytterligere 20 stykker.

FANT PÅLENE: Mattias Jonsson, John Alander, Joakim Zetterström og Niklas Zetterström hjalp til med å dra nærmere 20 påler opp av vannet på Karlsbybadet i Östergötlands län. Foto: Håkan Falk
FANT PÅLENE: Mattias Jonsson, John Alander, Joakim Zetterström og Niklas Zetterström hjalp til med å dra nærmere 20 påler opp av vannet på Karlsbybadet i Östergötlands län. Foto: Håkan Falk Vis mer

- Det var både påler med den spisse siden opp og grove pinner som var spisset til med kniv. Hadde noen fått en sånn i magen eller i hodet kunne hva som helst skjedd, sier John Alander til Expressen.

- Forsøk på mishandling

I går sendte Motala kommune dykkere til stedet for å forsikre seg om at alle pålene var fjernet. Kommunen har nå anmeldt saken til politiet. De kategoriserer forholdet som forsøk på mishandling.

- Ettersom det var så mange pinner virker det som om noen har ønsket å skade, sier William Ring, ved politiet i Motala.

Politiet har så langt ingen mistenkte i saken, men sier til lokalavisa Motala & Vadstena Tidning at de har snakket med naboer og andre i området om de kan ha gjort vitneobservasjoner.

Skulle spiddes på sylspisse påler