Skulle spilt med Dylan

- Jeg skulle spilt med Bob Dylan på Cork-festivalen i Irland neste uke. Det hadde jeg sett fram til. Han er et av mine store idoler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ron Sexsmith (33) fra Canada fikk en telefon fra sin venn Elvis Costello forleden, med budskapet om Dylans sykdom. Sexsmith, en sanger som blir betraktet med sterk interesse både fra Costello og andre framtredende kolleger, er i Europa for å holde konserter og lansere sin CD nummer to: «Other Songs» (Universal).

I heisen

I Cork stiller blant andre Van Morrison på scenen, og det er grunn til å tro at Sexsmith vil sjarmere irene med sin lyse, fagre sangstemme - ikke ulik Jackson Browne - og med sine melodiøse, velklingende melodier.

- Mitt idol er min landsmann Gordon Lightfoot («Early Morning Rain» m.m.), som jeg en gang møtte i en heis, noe jeg trolig husker bedre enn ham. Den gangen jobbet jeg som bud. Men jeg blir mer og mer stolt over å komme fra samme nasjon som Leonard Cohen, Neil Young, Joni Mitchell, Robbie Robertson, Rick Danko og mange andre.

Ekte navn

Sexsmith har spilt på scenen siden han var 17 år gammel, men først nå begynner karrieren å ta av. Navnet har ikke akkurat hemmet den. Det er faktisk ekte, og betyr visstnok lommeknivsmed eller noe slik.

- Men slik de fleste oppfatter det, er det et vanskelig navn å leve opp til, sier Sexsmith.