- Skulle sprenge engelsk-fransk tunnel i jula

Avslørt av britisk etterretning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ytterliggående islamistisk gruppe har lagt planer for et angrep mot tunnelen under Den engelske kanal i jula, ifølge en etterretningsrapport som avisa The Observer har fått tilgang til.

Opplysningene om terrorplanen kommer fra amerikansk og fransk etterretning, og den hemmeligstemplede rapporten er skrevet for den franske regjeringen.

Angrepsplanen skal være utarbeidet i Pakistan, men bakmennene antas å være europeiske statsborgere. En mulighet er at det dreier seg om briter av pakistansk opprinnelse.

Den franske etterretningsorganisasjonen DGSE skriver at angrepsplanene ble avslørt ved å avlytte kommunikasjon mellom de antatte gjerningsmennene, ifølge The Observer.

Nyheten om det planlagte angrepet kommer samtidig som Eurostar-toget, som trafikkerer tunnelen under kanalen, rapporterer om et rekordhøyt antall passasjerer på vei hjem til jul. En grunn til de mange togpassasjerene er tåka som har skapt problemer for flyplassene i London-området.

(NTB)

TUNNELEN UNDER DEN ENGELSKE KANAL:  I Mission Impossible var tunnelen sentral. Nå skal terrorister ha planlagt å sprenge den. Foto fra IMDB
TUNNELEN UNDER DEN ENGELSKE KANAL: I Mission Impossible var tunnelen sentral. Nå skal terrorister ha planlagt å sprenge den. Foto fra IMDB Vis mer
<B>TOG MELLOM ENGLAND OG FRANKRIKE: Tunnelen mellom de to store nasjonene er svært effektiv, men går altså dypt under vann.