Skulle sprenge metroen

«Egypteren Mohammad» var klar til å sprenge metroen i Paris da han ble tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Italiensk etterretning mistenker at Hamed Sayed Osman Rabei (33), «Egypteren Mohammed», planla et angrep på metroen i Paris i løpet av de neste tre dagene, melder The Guardian.

Angrepet skulle følge omtrent samme oppskrift som terror-bomben i Madrid 11. mars - som Rabei mistenkes for å stå bak.

Rabei ble arrestert på bakgrunn av utskrifter av samtaler mellom ham og en annen person i Belgia, der det blant annet kommer frem at Rabei er mannen bak. Han forteller at aksjonen var planlagt lenge før krigen i Irak, og at det tok ham to og et halvt år å planlegge aksjonen.

I en samtale skal han ha vært ute etter informasjon om 'byen', t-banen og sikkerheten. Det skal også ha vært snakk om en tredje person, en 'Mohammed, som allerede befant seg i Paris, og var rede for en tilværelse som martyr'.

På en av utskriftene skryter dessuten Rabei av å vite om en metode der han kan forandre fingeravtrykkene sine.

- De er aldri de samme. Ikke en gang amerikansk etteretning kommer til å finne meg, skryter han.

Franske myndigheter skal ha blitt informert om trusselen. Utskrifter at Rabeis telefonsamtaler skal dessuten være overlevert amerikanske myndigheter.

Mobiltelefoner var et viktig redskap under terroraksjonen i Madrid, der de ble brukt som detonatorer. Mye tyder på at mobiltelefoner også var planlagt brukt under en aksjon i Paris.

<B>VAR MÅLET: Mannen som trolig planla bombeangrepene i Madrid, var klar til å angripe metroen i Paris da han ble tatt.
Rabei Osman Sayed Ahmed (33) ble arrestert sammen med Yahia Payumi (21) tirdag da de skulle forlate Milano på vei til Belgia. Belgisk politi pågrep ytterligere 15.