Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle stjele kroppen til Enzo Ferrari. Så grep politiet inn

Gravrøvere ville kreve løsepenger, ifølge italiensk politi.

LEGENDE: Enzo Ferrari, i midten, begynte først for Alfa Romeo. Så grunnla han et av verdenshistoriens mest berømte bilmerker. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
LEGENDE: Enzo Ferrari, i midten, begynte først for Alfa Romeo. Så grunnla han et av verdenshistoriens mest berømte bilmerker. Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1988 døde Enzo Ferrari - grunnleggeren av et av verdens mest berømte bilmerker.

Nå, nesten tretti år etter, skal gravrøvere ha forsøkt å stjele kroppen hans. Det oppgir italiensk politi, ifølge Reuters.

Nyhetsbyrået skriver at etterforskere, basert på øya Sardinia, avslørte et forsøk på å oppsøke Ferraris familiegrav i byen Modena. Forbryterne ønsket å utpresse Ferrari-konsernet og den avdødes slektninger.

Flere arrestert

Reuters skriver at politiet har vært sparsommelige med opplysninger om politioperasjonen. De skal imidlertid ha oppdaget planen i forbindelse med en etterforskning på andre kriminelle forhold.

Denne tok for seg våpen- og dophandel, ifølge det italienske politiet. Flere skal ha blitt arrestert i forbindelse med etterforskningen.

ET BEIST: Her kjører Dagbladet-journalisten drømmebilen: Ferrari F40, som var en av åttitallets supreste superbiler. Men tør han å trykke ordentlig på gassen? Video: Håkon Eikesdal Vis mer

Grunnla merke

Graven til Ferrari befinner seg over bakken i San Cataldo-kirkegården. Der ble han gravlagt i en alder av nitti år.

Enzo Ferrari er kjent som en pioner innen racerkjøring, og etter ni år som sjåfør for Alfa Romeo, dannet han et eget lag. I 1937 begynte laget, som fikk navnet Scudetta Ferrari, også med å konstruere egne biler.

Berømte sjåfører

Siden den gang har merket blitt verdenskjent.

Særlig markant var den tyske stjerna Michael Schumacher som vant syv Formel 1-mesterskap i perioden 1994-2004.

I tillegg har profiler som Fernando Alonso og østerrikeren Niki Lauda gjort seg bemerket bak rattet på de temposterke bilene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media