Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skulle styrte i Det hvite hus

Og kjøpte seg radio for å høre angrepene på World Trade Center på direkten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 37-årige franskmannen innrømmet i dag at han og den såkalte skobomberen Richard Reid skulle kapre et femte fly den 11. september 2001. Sammen skulle de styre flyet inn i Det hvite hus, melder nyhetsbyrået Ap.

Massaouis vitnemål overrasket tilhørerne i rettssalen i dag. Dagens vitnemål var i kontrast til tidligere uttalelser, der han har sagt at et angrep på Det hvite hus ville finne sted i framtida, med mindre USA løslater en radikal egyptisk sjeik.

Om løgn

Massaoui sa i dag at han visste at angrepet på World Trade Center ville komme, og at han løy til etterforskerne da han ble arrestert i august 2001. Grunn: han ønsket at angrepene skulle gjennomføres.

- Du løy fordi du ville skjule at du var medlem av al-Qaida, spurte anklageren Rob Spencer.

- Det er korrekt, svarte Massaoui.

Spencer: «Du løy fordi du ønsket at planen skulle bli gjennomført?»

Massaoui: «Det er korrekt».

Skulle styrte i Det hvite hus

Akkurat disse opplysningene er nøkkelelement for saken mot Moussaoui. Den amerikanske staten mener de kunne ha avverget angrepene hvis Moussaoui hadde vært mer samarbeidsvillig etter at han ble arrestert, skriver Ap.

Kjøpte radio

Moussaoui fortalte også i dag at han kjøpte seg en radio sånn at han kunne høre angrepene utspille seg.

- Jeg visste at Twin Towers ville bli truffet. Men jeg visste ikke detaljene rundt, sa han.

Moussaouis advokat lurte på hvorfor han i april skrev under på at han var skyldig som «den 20-ende kapreren».

- Fordi alle pleide å referere til meg som den 20-ende flykapreren og det var litt morsomt», svarte franskmannen.

Moussaoui er blitt kjent for sine uforutsigbare utbrudd i vitneboksen. Han har også kommet med motstridende vitneutsagn i sine mange avhør i vitneboksen, og han har framstått som mentalt ustabil, skriver BBC.

Moussaoui ble arrestert en måned før terrorangrepet på USA 11. september 2001, og har sittet fengslet siden. Han er anklaget for å ha deltatt i planleggingen av terroren, og etter at han erklærte seg skyldig i alle seks anklagepunkter mot seg, kan han få dødsstraff. Moussaoui er den eneste i USA som er anklaget for direkte medvirkning til angrepene på New York og Washington i 2001.

Foto: AP/SCANPIX
Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling