MATHER POINT: Det er fra dette populære utsiktspunktet at den 59 år gamle kvinnen skal ha falt. Foto: Alex Milan Tracy / rex / NTB scanpix
MATHER POINT: Det er fra dette populære utsiktspunktet at den 59 år gamle kvinnen skal ha falt. Foto: Alex Milan Tracy / rex / NTB scanpix Vis mer

Fall i Grand Canyon:

Skulle ta bilde - falt i døden

En 59 år gammel kvinne falt i døden etter å ha tatt bilder med familien sin utenfor de oppmerkede turstiene i Grand Canyon.

Publisert

Fredag ettermiddag mottok the Grand Canyon Regional Communications Center en melding om at en besøkende hadde falt av kanten vest for det populære utsiktspunktet Mather Point i nasjonalparken. Det opplyses det om i en pressemelding.

NBC news omtalte saken først.

Falt 30 meter

59 år gamle Maria A. Salgado Lopez fra Arizona ble funnet omtrent 30 meter under utsiktspunktet. Hun hadde vært på tur med familien sin, og de hadde beveget seg utenfor turløypene for å ta bilder. Salgado Lopez skal ha tråkket utenfor kanten ved et uhell.

Kvinnen ble erklært død på stedet. Saken vil bli etterforsket videre av Coconino Country Medical Examiner's Office.

Oppfordrer til trygg ferdsel

I pressemeldingen står det at alle de ansatte ved nasjonalparken oppfordrer besøkende til å holde seg innenfor oppmerkede områder og til å holde trygg avstand fra kanten. Det opplyses også om smittevernhensyn i forhold til coronaviruset.

Ifølge mygrandcanyonpark.com dør omtrent 12 besøkende i nasjonalparken hvert år. Imellom to og tre av disse er som følge av fall. Det er med andre ord flere besøkende som dør av helseproblemer i Grand Canyon enn av fall.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer