Skulle ta det perfekte bildet. Så kom den frekke måka

Ei freidig måke stupte inn for å ta en bit av smørbrødet akkurat da Alicia Jessop skulle ta et bilde.

SMÅFREKK: Måka stupte ned og tok med seg det dyre smørbrødet. Foto: Alicia Jessop/@rulingsports via AP
SMÅFREKK: Måka stupte ned og tok med seg det dyre smørbrødet. Foto: Alicia Jessop/@rulingsports via APVis mer

Jessop sier til The Guardian at hun var på reise i delstaten Maine, og skulle akkurat til å ta et bilde av sitt aller første «lobster roll»-smørbrød og New England i bakgrunnen da hun følte noe riste i hånda, og hun trodde hun hadde mistet det dyre smørbrødet.

Det viste seg å være ei måke, som Jessop fikk avbildet i gjerningsøyeblikket. Før hun visste ordet av det nøt måka et skikkelig herremåltid sammen med vennene sine.

– Det var da jeg innså at måka kom inn, og jeg så den ikke engang. Den er veldig smart, og det skjedde så fort, sier Jessop til The Guardian.

Bildet av den småfrekke måka har gått viralt. Bildet, som også er postet på Twitter, er delt nærmere 30 000 ganger og likt over 200 000 ganger.

FORNØYD: Alicia Jessop sier det finnes verre ting å bli kjent for. Foto: Alicia Jessop/@rulingsports via AP
FORNØYD: Alicia Jessop sier det finnes verre ting å bli kjent for. Foto: Alicia Jessop/@rulingsports via AP Vis mer

– Jeg var ganske flau. Du hører historier om folk som skader seg i forsøket på å lage gode Instagram-bilder, og her er jeg og bare … Herregud, du er en av dem. Du kastet nettopp bort 21 dollar (omtrent 200 kroner) for et bilde.

Det er nemlig det hun betalte for smørbrødet, som hun gikk ut mot havet for å få et deleverdig bilde av. Jessop, professor i juss med sport som hovedfelt, bedyrer at hun sjelden tar bilde av maten hun spiser.

Jessop innrømmer at hun gikk tilbake til restauranten og kjøpte et nytt smørbrød – som hun den gangen fikk ha i fred.